Høyres politikk øker forskjellene mellom folk

– Det er vanlige folk som rammes av regjeringens politikk, mener Lauvås. Illustrasjonsfoto/arkiv: Erik Hagen

– Det er vanlige folk som rammes av regjeringens politikk, mener Lauvås. Illustrasjonsfoto/arkiv: Erik Hagen

Av

«Arbeiderpartiet vil noe annet med Norge. Vi vil ha flere mennesker i arbeid, utvikle velferdsordningene og satse på fellesskapsløsninger.»

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Arbeiderpartiet og Høyre ønsker seg to forskjellige samfunn. Da Stortinget åpnet forrige uke, sto Høyre og regjeringa på talerstolen og skrøt av det norske velferdssystemet. Men bak de fine formuleringene ligger det knallhard politikk som øker forskjellene mellom folk.

Se bare på denne triste smørbrødlista: Denne regjeringa har kuttet i dagpenger, uføretrygd, etterlattepensjon og arbeidsavklaringspenger, fri rettshjelp, barnetillegget for uføre, støtten til allergikere og stipendordningene til studentene. Maksprisen i barnehagene har økt, avgift på kinobilletter og fotballkamper har økt, egenandelen ved legebesøk har økt, bompengene har økt og avgift på kollektivtransport har økt. De svekker arbeidsmiljøloven, handelsnæringen, lokalt politi og kommuneøkonomien. Pensjonistene får mindre.

Dette er bare noen av konsekvensene av regjeringas politikk. De har én ting til felles: De rammer vanlige folk og de som har det vanskeligst. Samtidig får Norges rikeste enda mer i skattekutt: Høyre vil fjerne hele formuesskatten, selv om rapporten regjeringa selv bestilte, slår fast at økt formuesskatt gir flere arbeidsplasser, stikk i strid med Høyres mantra.

Høyre har alltid fungert som et interesseparti for de bedrestilte i samfunnet, skriver historiker Francis Sejersted. Det viser de tydelig nå: I budsjettet som nettopp ble lagt fram, får landets rikeste store skattekutt, mens vanlige folk taper.

Arbeiderpartiet vil noe annet med Norge. Vi vil ha flere mennesker i arbeid, utvikle velferdsordningene og satse på fellesskapsløsninger. De siste månedene har jo med all tydelighet vist at de store oppgavene løser vi best sammen.

Vi vil ta hele landet i bruk. Vår felles velferd kan bare sikres ved at folk har en trygg og sikker jobb å gå til, at de har tjenester som barnehager og skoler nært der de bor, at vi har desentralisert utdanning, og at vi har trygge og gode helsetjenester. Det vil Ap sørge for!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken