Gå til sidens hovedinnhold

Høyres Intercity-utbygging sporet av

Artikkelen er over 1 år gammel

«Nå har togpipa i Østfold Høyre fått en litt lavere lyd, den er nå så lav at deres egen regjerings statsråd for samferdsel går ut og varsler stopp i utbyggingen av jernbane gjennom Østfold.»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Østfold Høyres Ingjerd Schou og Tage Pettersen har vondt for å forstå hvor man tar det fra at jernbaneutbyggingen i Østfold er foreslått stoppet. De kan jo bare lytte til sin egen samferdselsminister.

Jeg forstår for så vidt frustrasjonen til Østfold Høyres representanter, for i 2013 så mente Østfold Høyre at Arbeiderpartiet hadde for lave ambisjoner for å få ferdigbygget jernbanen fram til Halden. De lovte at om de kom i regjering så skulle det jammen bli større fart i utbyggingen og ny jernbane fram til Halden skulle bli ferdig to år tidligere.

Nå har togpipa i Østfold Høyre fått en litt lavere lyd, den er nå så lav at deres egen regjerings statsråd for samferdsel går ut og varsler stopp i utbyggingen av jernbane gjennom Østfold.

Nå skal vi sørge for at det ikke blir noe av. Østfold Arbeiderparti kommer til stå knallhardt på kravet om at vi får en ny jernbane gjennom Østfold. Østfold har ventet for lenge som vi har, og med Høyre i regjering kan vi bare slå fast at noe raskere utbygging ble det ikke, tvert imot.

Intercity-utbyggingen gjennom Østfold er en av de viktigste samferdselsprosjektene for vår region og Østfold Arbeiderparti kommer ikke til å akseptere at den stopper opp eller ikke blir gjennomført. At Høyre og regjeringen har sporet av i saken er selvsagt ikke bra for Østfold. Så derfor kan vi forsikre om at Østfold Arbeiderparti vil være rause og rykke ut med nødvendig kranhjelp så Høyre og regjeringen kan komme opp på sporet igjen.

Les også

Det er ekstra krav fra staten som gjør Østfoldbanen mye dyrere – men det sier ikke evalueringen noe om

Les også

Begynner vi å ligne dem lenger opp i ælva, de som ikke vil ha dobbeltspor i det hele tatt? Hvem tror vi at vi er?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.