Gå til sidens hovedinnhold

Høyre tåkelegger. Vi skal kjempe for mer Sp-politikk

Artikkelen er over 1 år gammel

Ole André Myhrvold i svar til Tage Pettersen, Høyre: – På vegne av Østfold Senterparti kan jeg hvert fall garantere at Viken skal oppløses.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Stortingsrepresentant Tage Pettersen utfordrer meg med en lang rekke spørsmål i et innlegg i Fredriksstad Blad 7. oktober. Spørsmålene er et bevisst forsøk på å få fokus vekk fra Høyres egen politikk og stemmegivning de siste sju årene, og over på spill og taktikkeri.

Jeg tror vi velgerne er mer opptatt av politikkens innhold framfor å spekulere i ulike utslag av et valgresultat vi ikke kjenner før i september neste år. De siste årene har for eksempel vist oss at bare på dagens storting har det vært rom for fire forskjellige utgaver av borgerlige regjeringer med ulike partier. Det til tross for at to av partiene (KrF og Venstre) før valget var garantister(!) mot å slippe et av de andre partiene (Frp) inn i regjering. Når da Høyres partner Venstre nylig lanserte ytterligere ett alternativ der MDG kommer inn i varmen hos de borgerlige, viser dette hvor meningsløs en slik diskusjon er.

Pettersen er tydelig opptatt av hvilke saker Sp skal ha gjennomslag for. På vegne av Østfold Senterparti kan jeg hvert fall garantere at Viken skal oppløses. En unaturlig geografisk konstruksjon som sentraliserer og skaper avstand skapt av Høyres kompromiss med Venstre og KrF. Vi skal også slåss for andre Østfold-saker, tjenester nær folk, norske interesser og beredskap.

Forøvrig kan jeg som svar på Pettersens spørsmål minne om at han og Høyre innførte flypassasjeravgifta som var sterkt medvirkende årsak til at flyplassen på Rygge ble lagt ned, og som i dagens pandemi bidrar til å tynge luftfartsnæringen ytterligere. Denne var Sp imot. Pettersen og Høyre har økt drivstoffprisene i denne stortingsperioden, Sp har vært imot.

Pettersen og Høyre har gjort det dyrere å være pendler fra Fredrikstad ved å fjerne pendlerfradragene. Sp har vært imot. Pettersen og Høyre har innført et ukritisk mål om 10 prosent vern av skog, Sp vil ta skogen i bruk som klimatiltak. Pettersen og Høyre har bidratt til økt elavgift, og gjør det samme i neste års budsjett, Sp har vært imot.

Som velgerne garantert vet, er det «kjøttvekta» som avgjør gjennomslag i Stortinget. Et sterkt Senterpartiet vil gi mer Sp-politikk, ikke mindre. Dessuten er vi nå i ferd med jobbe fram et nytt stortingsprogram for neste periode. Det vil være utgangspunkt for den kontrakten jeg og Senterpartiet inngår med våre velger før valget neste høst, men den vil i stor grad handle om at folk skal sikres grunnleggende tilgang til allmenne tjenester som politi, tingretter, trafikkstasjoner, helse og skole. Tjenester som Høyre de siste sju årene hver dag har jobbet for å sentralisere, direkte og indirekte.

Kommentarer til denne saken