Gå til sidens hovedinnhold

Høyre svarer i bredbåndfeiden på Hvaler: Ap bør vise interesse og initiativ

Artikkelen er over 2 år gammel

– Hvaler Ap bør vise interesse for få tildelt midler til Hvaler av regjeringens ekstraordinære bevilgning til bredbånd, skriver Ingjerd Schou, Tage Pettersen og ordførerkandidat Marita Wennevold Hollen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi registrerer at Hvaler Arbeiderparti og Mona Vauger er forundret over vårt debattinnlegg som omhandler bevilgning av midler til bredbånd i kommuner i Østfold, som blant annet Hvaler med spredt bebyggelse. Det bør også Ap vise interesse og initiativ for å få tildelt til Hvaler. Det er regjeringen i revidert nasjonalbudsjett som tilgodeser bredbåndssatsning i en ekstraordinær bevilgning med millioner.

Østfold får midler. Nettopp fordi dette ligger i det reviderte nasjonalbudsjettet for 2018, har naturlig nok ikke dette noe med tidligere bevilgninger og fordeling av midler. Snøen som falt i fjor har smeltet.

Forslaget lyder på å bevilge 50 millioner kroner til en ekstraordinær økning av bredbåndstilskuddet. Dette vil gi et samlet bredbåndstilskudd på om lag 250 millioner kroner i 2019. Hvaler Aps påstand om at regjeringen ikke følger med i utviklingen, faller derfor på sin egen urimelighet.

Heller burde Ap og Vauger støtte at Hvaler begrunner og søker på midler som Østfold fylkeskommune skal fordele. Hensynet til innbyggere og mulighet for å arbeide fra hus, hytte og næringsvirksomhet er avgjørende for fleksibilitet og kortreiste arbeidsplasser.

Kommentarer til denne saken