Høyre: Kommuneledelsen på Hvaler er for topptung

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.På lik linje med at en kommune jobber for å øke inntektene, må man se på kommunekostnadene og hvor man kan ta grep. Varde Hartmark rapporten konkluderer med at Hvaler kommune har en siloformet organisasjon. Dette signaliserer en for topptung ledelse og unødig tungt hierarki. Beslutningsveiene blir lange, avgjørelser tar lang tid eller går i flere runder før de avklares og materialiseres. Dette er kostbart. Det spises av skattebetalernes penger, men ikke minst går dette utover ressursene til brukerne og tjenesteytingen, som f eks helse og omsorg og skole.

En organisasjon er en dynamisk enhet som stadig er i endring og påvirkes av samfunnet rundt oss. Et eksempel er teknologi. Men viten, lærdom og utvikling er også faktorer som påvirker. Det er derfor viktig at man gjennomgår endringer tilpasset de ansatte, brukere og eiere-(skattebetalere).

Rapporten som har blitt utarbeidet av Varde Hartmark kostet Hvaler-samfunnet penger. Det er derfor nå på tide å igangsette viktige og riktige endringer i organisasjonen. Hvaler Høyre er av samme oppfatning som rapporten viser, at organisasjonen er topptung. Det er et stort antall ledere rundt omkring i virksomhetene, fordelt på flere ledd.

Motsetningen til hierarki eller topptunge organiseringer, er flat organisering hvor det er få i ledelsen, og hvor beslutningsveiene blir kortere og mer effektive. Vi mener vi bør nærme oss en slik type organisering, for å hente ut den beste muligheten til å drive en kommune godt, effektivt og lønnsomt.

Samtidig er det viktig at de ansatte tas med i endringsarbeidet slik at det forankres i hele organisasjonen. Da blir flest også fornøyd med sin egen arbeidshverdag. Kommunens drift skal være kostnadseffektiv, slik at skattepengene gir best mulig tjenester.

Hvaler Høyre vil arbeide for at Hvaler i fremtiden skal bestå som et livskraftig lokalsamfunn der mange av innbyggerne har sin arbeidsplass, og har et trygt bo- og oppvekstmiljø. Kommunens drift skal være kostnadseffektiv slik at skattepengene gir best mulig tjenester. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.