Aldri før har det vært flere milliardærer i Norge. Nå kan 444 nordmenn bruke benevnelsen om seg selv uten å lyve.

For å få en plass på Kapitals liste må man ha en formue på 1,2 milliarder kroner. Personene på listen har en samlet formue på 1.884 milliarder kroner. Over 65 prosent av dem er 60 år eller eldre.

Lang vei opp til shipping-kongen

Finanskongen Halvorsen er Norges tredje rikeste.

Han har en formue på ikke mindre enn 62,50 milliarder kroner. Det utgjør en økning på 6,5 milliarder kroner sammenlignet med fjoråret.

Likevel har han en lang vei opp til shipping-kongen John Fredriksen, som troner øverst på listen. Han har en formue på 124 milliarder kroner.

Halvorsen har slått seg opp med hedgefondet Viking Global Investors i USA, som han fortsatt driver.

Til tross for at livet leker i statene, må han i år innse at han faller ned én plass på rikinglisten sammenlignet med i fjor. Det var dagligvarekongen Odd Reitan som passerte finansstrategen.

Hotellpådriver på Hvaler

På fjerdeplass finner man dagligvarekongen og Norgesgruppen-eier Johan Johannson. Den plasseringen fikk han også i fjor.

55-åringen bor i Oslo, men har på flere måter lokal tilknytning. Lokalt er nok Johannson best kjent som den neste største aksjonæren i Værste AS. Ifølge søkeportalen Proff eier han 33,5 prosent av selskapet.

Johansson har også spilt en aktiv rolle i suksessprosjektet på Edholmen Marina sammen med den lokale forretningsmannen Jon Brevik. Marinaen skal være i ferd med å få på plass et nytt hotell. Ifølge Brevik er Johannson fortsatt inne i bildet.

Johansson har en formue på 61,5 milliarder kroner. Det utgjør en økning på 11 milliarder kroner sammenlignet med fjoråret.

Profil faller elleve plasser

Man må ganske langt ned på listen for å finne noen med bosted i Fredrikstad. På en delt 108. plass finner man tidligere FFK-spiller Terje Høili, som kanskje er det meste kjente lokale navnet på listen.

78-åringen begynte med to tomme hender. Ifølge Kapital solgte han livsverket sitt, Terje Høili AS, til et svensk Industri Kapital for en pen milliardsum i 2004.

Høili har en formue på 3,75 milliarder kroner. Til tross for at han har økt formuen med 0,05 milliarder kroner, så faller han elleve plasser på listen sammenlignet med fjoråret.

Stor laksemann

Langt mindre kjent er laksemannen Halle Ragnar Sivertsen, og til Fredriksstad Blad har han sagt at han trives best med å ha det slik.

Han har også bosted i Fredrikstad.

64-åringen har tjent store penger i sjømatnæringen. Ifølge Kapitals liste har han nå en formue på 2,35 milliarder kroner. Det gir han en 202. plass på listen, noe som er et hopp på 24. plasser sammenlignet med fjorårets plassering.

FB har vært i kontakt med Terje Høili og Halle Ragnar Sivertsen. Ingen av dem ønsker å kommentere saken.