Har du ikke hørt om foreningen LSF? Det er egentlig litt merkelig, for de er stadig frampå og i mediene. Først vil medlemmene sjelden innrømme at de er med i dette, litt hemmelige «bror- og søsterskap». Ja, det er jo nærmest som en obskur frimurerlosje. Men etter hvert som noen såkalte rådgivere har hvisket dem ett og annet i øret, kommer sannheten endelig for dagen. Bekjennelsen kommer oftest først i temmelig vage vendinger, men LSF-medlemmet viser til sist sin sanne, stolte klubbånd og Legger-Seg-Flat!

For tiden er ett kjennetegn at de ikke bor der de skal – eller har sagt at de bor. I visse tilfeller kan dette merkelig nok medføre at de faktisk får enda et sted å bo, for øvrig sentralt plassert i Oslo og på andres regning. På folkets regning. Mange i LSF er nemlig også representanter for folket, eller vanlig folk som det populært kalles.

Folkevalgte har ingen enkel oppgave. De skal vedta lover og budsjetter og om vi skal ha sommertid eller gå med munnbind og hva melka skal koste neste år. De skal lytte til folket, men ikke nødvendigvis la folket bestemme, for da kan det som kjent gå riktig galt. Hvis folket hadde blitt spurt i dag om vi skal ha politikere, kunne man kanskje risikert at flertallet sa Nei!

De ville heller latt Kongen få tilbake makta som han mistet for lenge, lenge siden. Harald V er nemlig langt mer populær enn både Jonas og Erna, ja selv Trygve. Men dette vil selvsagt ikke skje. Harald V sørger for det!

Så derfor vil vi fortsatt få oppleve LSF-medlemmer som ikke skjønner hvor langt 40 kilometer er. Men hva de skjønner, er at det kan gi en grei, møblert leilighet innenfor Ring 1, hvis man i hvert fall på papiret bor utenfor Ring 40.

Derfor sørget en statsråd å papirbo hjemme på gutterommet i bibelbeltet mens stortingspresidenten heller valgte en smålåten hybel i en gammel bygård i Trondheim, for øvrig hos hele landets tidligere tur- og festformann. At resten av familiene «by accident» tilfeldigvis hadde bosted innenfor Ring 40, hadde selvsagt ikke noe med folkeregistreringene å gjøre. Nei, gud forby! Kryss, kors på halsen – død i natt!

Det er jo så en blir rent lattermild når en ser så hjernedøde unnskyldninger og jugakorskamuflerte bortforklaringer som flere av disse LSF-medlemmene kommer med. Et av de bedre eksemplene var stortingspresidenten i et intervju med Aftenposten: «Jeg burde kanskje ha tenkt på det, men som sagt var jeg også sykemeldt.»

Rakk hun ikke å melde flytting fordi hun var sykemeldt? I tre år! Lå hun i koma?

Det er jo merkelig at folk som har brukt flere år på skolebenken enn folk fleste, likevel ikke har fått med seg hva 40 kilometer er. Eller, det er merkelig at de forsøker å få oss andre til å tro at de ikke har skjønt det. Det er mulig at år med løgn og bløff i politikken gjør noe med dem. Juger man i arbeidslivet risikerer man å miste jobben. Bløffer man i politikken, kan belønningen være opprykk og fire nye år for gode retoriske evner.

Men det er på sett og vis likevel godt å se at det ikke bare er overprektige, men også vanlig folk i maktapparatet. Helt vanlig folk som snusker med bostedsadresser, jukser med reiseregninger, snyter på skatten, kjører i fylla, er utro med kollegaer, tar en tredagers og juger folk rett opp i tryne’! Akkurat som oss vanlig folk! Så lenge leve demokratiet!