– Kan man stille kritiske spørsmål til en som skal dø?

Geir Rugsveen Engen døde nylig av sykdommen ALS, bare 50 år gammel.

Geir Rugsveen Engen døde nylig av sykdommen ALS, bare 50 år gammel. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I denne samtalen med FBs sjefredaktør René Svendsen reflekterer journalist Elisabeth Skovly og fotograf Geir Carlsson rundt sine sterke møter med ALS-syke Geir Rugsveen Engen, som døde på mandag.

DEL

Nyhetspodkasten Hør Her!Hør podkasten nederst i saken.

Det var i oktober i fjor at Geir Rugsveen Engen fra Trosvik fortalte om hvordan det var å leve med den brutale sykdommen. I månedene som fulgte ble det skrevet nærmere 30 artikler og leserbrev om konflikten mellom Engen og hans familie på den ene siden, og det kommunale helsebyråkratiet på den andre siden. Årsaken var at kommunen ikke ville gi Geir Engen like mye assistanse som han mente han hadde krav på. Dette gjorde at den ALS-syke 50-åringen ikke følte seg trygg, og etter hvert fikk han politisk støtte for sine krav. Kommunen kom ham i møte, men Engen fikk aldri all den assistansen han ba om.

Fredriksstad Blads Elisabeth Skovly og Geir Carlsson var tett på Geir Rugsveen Engen og familien i disse månedene. I denne podkasten snakker de om følelsene, respekten og ydmykheten man har som journalist og fotograf som skal initervjue og fotografere en som har fått "dødsdommen".

- Kan man stille kritiske spørsmål til en som skal dø, lurte for eksempel Elisabeth på før det første møtet med Geir Engen.

Hør Her! av Fredriksstad Blad

Hør Her! er Fredriksstad Blads nye nyhetspodkast. Den første podkasten ble publisert mandag 29. april.

Hør Her! vil som regel publisere tre podkaster i uken hvor vi både går inn i enkeltsaker, tar for oss forskjellige tema som har vært oppe i nyhetene i det siste eller oppsummerer nyhetsuka i Fredriksstad Blad.

Du kan abonnere på Hør Her! i Apple podcast, Spotify og andre steder du hører på podkaster.

Hver podkast legges også ut på Hør Her! sin egen facebookside.

Hør den nyeste episoden av nyhetspodkasten Hør Her!:

Artikkeltags