Jeg har fulgt med nøye på dette siden jeg for noen måneder siden oppdaget at denne formen for terapi finnes. Jeg trodde faktisk det ikke eksisterte så mye av det, men desverre så tok jeg feil. Dette lever i beste velgående i Norge, med lovens velsignelse. Og det må det bli slutt på. 10. desember skal dette opp i Stortinget og jeg skal gjøre hva jeg kan for å forklare Norge hvorfor det er helt forferdelig å en gang tenke at dette skal være lov.

Homoterapi betyr helt enkelt at vi ikke er bra nok som vi er. Vi er ikke verdt det samme. Vi må fikses på før vi er likeverdige. Jeg sto fram som voksen og jeg er veldig glad for at jeg ikke støtte på noen sjelesørgere som skulle fortelle meg hvor feil dette var, og at jeg skulle leve i sølibat resten av livet. For usikker og redd som jeg var, så vet jeg ikke om jeg da noen gang hadde våget å være meg selv.

Konverteringsterapi, homoterapi eller sjelesorg. Det virker som de alle mener det samme. At alle homofile skal hjelpes til å bli heterofile. Ved hjelp av bønn, eksorsisme og psykisk terror over tid hvor «offeret» kan bli straffet for å se mennesker av samme kjønn. Og dette utøves helt ned til 10 års alder.

Hvis det er valg, hvorfor velger man så mye usikkerhet og lidelse for seg selv? Hvorfor skal man da velge alle de vanskelige følelsene?

Jens Fredrik Brenne sier at «Gud ikke liker homofile», men jeg tror du drar med deg mange i det sitatet som ikke er enig med deg. Kirken går i Pride og kirken vier likekjønnede. Jeg tror mange kristne blir fornærmet av å bli dratt med i dine standpunkt. Heldigvis.

Hva tror dere det gjør med et usikkert sinn? Og mener dere at det er frivillig? Hvis alle dine nære og de du kjenner mener at du ikke er normal, så vil man vel tro det selv også. Men er det riktig? Nei! Norge kan ikke si ja til at dette skal være lovlig. Det er forbudt i så mange land så her må Norge ta til vettet også. Jeg kan ikke skjønne at det skal opp til vurdering engang.

Dette skremmer mennesker til å være inni skapet. Det skremmer unge mennesker og traumene de får påført med en sånn type «sjelesorg» kan ødelegge dem for resten av livet. Jens Fredrik Brenne mener det er et valg, og det kan jeg ikke forstå at noen tror.

Hvis det er valg, hvorfor velger man så mye usikkerhet og lidelse for seg selv? Hvorfor skal man da velge alle de vanskelige følelsene? Tror du, Brenne, at ikke alle vil føle seg godtatt og elsket? Tror du ikke at det er å, som du sier, være normal de fleste da ville valgt?

Det anbefales å starte homoterapi i 17-årsalderen. I den mest sårbare alderen velger dere å fortelle den ungdommen at han/hun ikke er bra nok. Det er en synd og det må fikses på. 17-åringen må fikses på og kan verken føle eller tenke det den gjør.

Jeg er en som får Kjell Ingolf Ropstad til å grøsse på grunn av familien min, og jeg er en som Brenne synes synd på. Jeg er lesbisk og har fem barn. Men jeg er voksen og trygg i meg selv og jeg har det bra med den jeg er . Jeg er stolt av hvem jeg er.

Og jeg håper alle de ungdommene der ute som er usikre på seg selv og hvem de er, ser oss som det går bra med. Som ser kjendisene som baner vei og stolte står fram og er åpne for hele verden. Som ser Morten Hegseth som fronter kampen mot homoterapi og ungdommen som jeg så inderlig håper tar kontakt med oss istedenfor å søke homoterapi.

Det er nemlig helt i orden å være deg selv. Du skal ikke gjemme deg og du skal ikke skamme deg. Du har verdi og du betyr mye.

Vær glad for at du har evnen til å elske og til å omfavne livet ditt. Ditt liv er bare ditt liv. Og jeg er ganske sikker på at for hver enkelt som ikke syns noe om at du er homofil, så er vi så mange flere som heier.