Gå til sidens hovedinnhold

Hjertelig takk for byens hovedbibliotek. Stå på og lykke til i lønnsoppgjøret!

«Jeg hadde gåavstand til den vakre bygningen. Turen dit i seg selv var spennende. Jeg var full av forventning da jeg gikk der som barn.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg vil takke hovedbiblioteket i Fredrikstad. Jeg vil takke alle de flotte menneskene som jobber der. Jeg har brukt biblioteket i 56 år, med unntak av de årene jeg har bodd borte fra byen.

I de fleste årene har jeg tenkt på biblioteket som mitt andre hjem. Jeg hadde gåavstand til den vakre bygningen. Turen dit i seg selv var spennende. Jeg var full av forventning da jeg gikk der som barn.

Hva ville møte meg av bøker og blader? Hva fikk bli med hjem? Børen ble ofte tung på hjemveien. Jeg gikk eller syklet den korte veien fra Ove Rammsgate til biblioteket. Folkene som arbeider der har alltid stilt opp. De har veiledet meg. De har alltid spurt meg om hva jeg var interessert i å lese? De gangene jeg trengte et tips om en god bok, brukte de alltid tid på å finne ut noe som var passende.

Alt i bygningen har preget meg og gjør det den dag i dag. Spesielt er jeg glad i det uerstattelige eikeinventaret. Huset ble til noe hellig og vakkert. Lukten, reolene og magasinet! Magasinet fant jeg frem til via en gammel skranglete heis. Den er fremdeles der den dag i dag.

På biblioteket var det smil og vennlighet over hele linja. De ansattes omsorg for meg var uvurderlig. Jeg har gått dit med barna mine og nå går jeg for å få bøker til barnebarna.

I ett og et halvt år har Norge hatt korona. Selv i denne perioden da byen og biblioteket har vært mer eller mindre lukket, har vi kunnet låne med oss bøker hjem!

Før påske sendte jeg en e-post og skrev ned hvilke bøker jeg ønsket. Jeg fikk tildelt et tidspunkt for å hente. Det som møtte meg, var et åpent vindu der det satt en ansatt. Han satt klar for å levere meg en stor bunke bøker! Glede og lykke! For en kreativ måte å imøtekomme lånerens behov på!

Biblioteket spiller en viktig rolle for alle: både med hensyn til kultur og demokrati. Forutsetningen for et demokrati er at folk kan lese og skrive. Det er også viktig at barn lærer å lese lange sammenhengende tekster.

Så hjertelig takk for byens hovedbibliotek. Stå på og lykke til i lønnsoppgjøret!

Les også

Streiker for høyere lønn: – Vi er klare til å ta kampen helt ut

Kommentarer til denne saken