Hjerneslaget kom som lyn fra klar himmel. I det ene øyeblikket står jeg og prater med sidemannen, og sekundet etter lever min høyre arm sitt eget ukontrollerbare liv. Jeg har ingen kontroll, den rister, bøyer og vrir seg.

Vi er i båt ved Skipstadsand, ca. 70–80 meter fra kai. Henrik, min venn, skjønner situasjonen raskt, ringer 113. Sykebil og helikopter kommer i løpet av noen minutter.

Jeg får problemer med å snakke, inne i hodet vet jeg nøyaktig hva jeg ønsker å si, men det som kommer ut, er bare helt uforståelig for de nærmeste.

Mitt møte med Sykehuset Kalnes er fantastisk. Etter landingen med helikopteret går det bare noen minutter før jeg er i CT-maskinen, og etter ytterligere minutter har jeg fått livreddende medisiner. På sengepost nevrologisk opplever jeg en stab som er helt fantastiske, hjertevarme, blide og hyggelige, klare til å hjelpe.

Etter fire dager kan jeg få reise hjem, jeg kan bare fullrose hele avdelingen for topp behandling. Etter diverse avisinnlegg med negativt innhold om Kalnes, ønsker jeg å dele min positive opplevelse. Til dere alle, hjertelig takk for et hjertevarmt opphold!