Først ut er herregårder som tema, og foredraget kommer på Elingaard herregård, med historiker Trond Svandal som forteller.

En uke senere (10. mai) tar Tor Ulsnæs over stafettpinnen, og arrangementet flytter seg til Kongsten fort. Ulsnæs skal fortelle om skipet «Stenbocken» som så dagens lys i 1716, men endte sine dager som et bål i 1957.

Før ferien setter inn rekker professor og dekan Arne Bugge Amundsen å snakke om Fredrikstad som en by i Europa på museet i Gamlebyen. Da viser kalenderen 14. juni

Etter ferien starter siste del, og Finn Erhard Johannessen foredrar 7. september på museet. Hans tema er Danmark-Norges galeiflåte.

Historiker Hilde Sandvik kommer til museet 14. september. Hun har med seg byutvikling og Fredrikstads rolle i sitt foredrag.

Det blir enda mer lokalt og konkret de tre siste kveldene på Fredrikstad Museum i Gamlebyen.

21. september tar Petter Ringen for seg hva som skjedde i Fredrikstad 9. april 1940. Andre verdenskrig er et spesialfelt for statsstipendiaten.

5. oktober skal Sten Walther Karlsen snakke om byjubileet for et hundre år siden, og hva som var spesielt i 1917 da byen rundet 350 år.

Alt avsluttes med 1932, for Jørn Enger nærmer seg en ferdigskrevet bok om byoperetten «Det hendte i den gamle by». Den gamle NRK-redaktøren sitter på mye stoff om den saken.