Gå til sidens hovedinnhold

Her utsetter ungdommene seg for livsfare – har krystallklar beskjed til foreldre

Bane Nor har nulltoleranse mot at folk beveger seg på eller ved togskinnene. De reagerer på det som skjedde ved Tomter stasjon.

For abonnenter

[Smaalenenes Avis] Sent mandag ettermiddag fanget en tipser et bilde av ungdommer som oppholdt seg ved toglinja i Tomter. Som bildet viser går den ene ungdommen langs linja.

– Dette er ikke greit, fastslår pressevakt i Bane Nor Liv Tone Otterholt.

Livsfare

– At folk går på eller ved togsporet er dessverre ikke ukjent for oss. Mange handler nok i god tro og tenker ikke over faren ved å gå der. Men det er livsfarlig. Tog kommer i stor fart og det klarer verken å stoppe opp på kort avstand eller svinge unna, sier Otterholt til Smaalenenes Avis.

Å gå på toglinja er strengt forbudt, nettopp for å ivareta sikkerheten for dem i og utenfor togene.

Det er heller ikke bare rutetog som går på Østre linje. Arbeidstog durer av og til forbi og de står ikke oppført i rutetabellen. Det betyr at det plutselig kan komme et tog i høy fart. På andre linjer i landet går det også godstog.

– Vi har ikke tall som kan si at det oftest er unge som går på linjene. Folk i alle aldre gjør det. Men foreldre har et spesielt ansvar ovenfor barna sine. Prat med barna om dette rundt middagsbordet, for å ferdes i togsporet er livsfarlig, oppfordrer pressevakten på det sterkeste.

(Saken fortsetter under bildet)

Anmeldelser

– Det er også uheldig at det spres bilder av at folk går på linja. Dette kan gi inntrykk av at det er greit å gjøre det. Det er det ikke, sier Otterholt.

Bane Nor anmelder rutinemessig alle hendelser der folk går eller oppholder seg på toglinja. Så blir det opp til politiet å avgjøre saken.

Seksjonsleder ved Indre Østfold politistasjon Kay Lund-Pettersen sin han ikke har hørt om mandagens skinnegang på Tomter, men tar imot anmeldelsen hvis saken blir anmeldt.

Kommentarer til denne saken