Gå til sidens hovedinnhold

Her kommer trolig byens neste byggevarehus

Både planutvalgsleder Atle Ottesen (Ap) og kommunedirektøren vender tommel opp for Obs Bygg-kjedes planer om et varehus på nesten 8.400 kvadratmeter på Ørebekk.

For abonnenter

«Tiltaket er i samsvar med reguleringsplanen og kan godkjennes», skriver kommunedirektøren i saken planutvalgspolitikerne får på bordet denne uken:

Søknaden fra Obs Bygg-kjeden om å få sette opp et byggevarehus på Ørebekk.

I tillegg til at Coop-konsernet har planer om et Obs-varehus i det planlagte kjøpesenteret på Værste, ønsker de også å sette opp et byggevarehus på 8.394 kvadratmeter i Pancoveien. Varehuset skal bygges på det som i dag er et jorde rett inntil dagens næringsområde.

– Vil gi økte skatteinntekter

– Vi har lenge ønsket oss en Obs Bygg-etablering i Fredrikstad, og nå ser det endelig ut til at vi skal komme i havn med en etablering, sa viseadministrerende direktør i Coop Øst, Bjørn Tore Skaug, da planene ble kjent i fjor høst.

Og hvis politikerne i planutvalget følger anbefalingen til utvalgsleder Atle Ottesen og kommunedirektøren, kommer altså kjeden i havn med etableringen.

Kommunedirektøren skriver blant annet at etableringen vil føre til økte skatteinntekter, flere arbeidsplasser og styrket næringsliv. Administrasjonen har også vurdert konsekvensene for den sosiale bærekraften.

Opp mot 25 arbeidsplasser

«Det er vanskelig å se at tiltaket vil være negativt for sosial bærekraft. Tvert imot vil det trolig være positivt i og med at det skapes arbeidsplasser», heter det i saksfremlegget.

Da planene ble kjent i fjor, antydet Bjørn Tore Skaug i Coop at det vil kunne dreie seg om så mange som opp til 25 arbeidsplasser.

– Et Obs Bygg-varehus på denne størrelsen vil bidra med mellom 20 og 25 nye arbeidsplasser, og målet er at omsetningen skal passere godt over 100 millioner kroner allerede andre driftsår, sa Skaug da.

Det gigantiske varehuset vil blant annet få innendørs drive-in løsninger, der kundene kan laste opp tunge byggevarer rett på bilen innendørs.

Bekymrede naboer

To naboer som bor i nærheten, har protestert på planene. Den ene sier seg uenig i hele utbyggingen som er planlagt på det 71 dekar store området inntil dagens næringsområde. Dette ble regulert til næringsområde allerede i 2010 og består av langt mer enn Obs Bygg-utbyggingen. Den andre er blant annet bekymret for inn- og utkjøring til eiendommen sin.

Kommunedirektørens konklusjon er at det første innspillet trolig gjelder den overordnede reguleringsplanen og ikke er relevant for dette bygget. Når det gjelder det andre innspillet, er konklusjonen at avkjørselssituasjonen for naboene vil forbli uendret.

I tillegg har Statens vegvesen uttalt seg til byggeplanene: De hadde bitt seg merke i at noen av de rundt 145 parkeringsplassene mellom nybygget og riksvei 110 kom for nær veien. Disse er nå flyttet, har utbygger opplyst.

Planutvalget behandler saken 8. april.

PS: Med det planlagte Obs-byggevarehuset, vil Ørebekk ha to store byggevarehus. Fra før av har Maxbo et stormarked her.

Kommentarer til denne saken