Bymiljølista gleder seg til Pride - kommer du eller?

Ved å bli med og gå i Pride-paraden på lørdag kan du støtte lesber, homser, transer og alle andre som er skeive eller elsker annerledes, i retten til å få være seg selv. Du trenger så klart ikke å være skeiv for å være med på det. Bli med da, det blir gøy! Og nå er det ekstra viktig. For våre venners trygghet og rettigheter er trua.

De siste to årene har en nynazistisk bevegelse holdt både ulovlige spontanaksjoner og lovlige «markeringer» i Fredrikstad. De er tilknyttet et større nazimiljø i Sverige der mange medlemmer er dømt for grove voldshandlinger og drap. Miljøet har allerede «reder» i Norge, og de har vært aktive i vår kommune. Fredrikstads innbyggere får servert nazipropaganda i postkassene sine og i form av klistremerker rundt i byen, i tillegg til de nevnte aksjonene.¨

Noen der ute forsøker å normalisere en avskyelig ideologi fra historiens skraphaug.

Jeg synes det er ubehagelig å møte disse uttrykkene i min hverdag. Har man blitt utsatt for diskriminering og mobbing, må det være enda verre. Gamle mennesker som har opplevd krigen blir skremt og sjokkert av det her. Likevel legger kjendiser ut lenker til hjemmesidene deres og sier de «ikke ser noe skadelig» i ideologien deres. Noen der ute forsøker å normalisere en avskyelig ideologi fra historiens skraphaug. Det hadde jeg ikke trodd jeg skulle oppleve i min tid. Er vi i ferd med å glemme?

Nazistene varslet opprinnelig at de skulle marsjere gjennom Fredrikstad 29. juli 2017 under parolen «Knus homolobbyen». Jeg oppfattet det som en trussel om vold. Mot mine venner, mot mine naboer, mot min familie og mot meg selv. For hvis jeg mener at alle skal kunne elske hverandre hvordan de vil, så er vel jeg «homolobbyen» da? Og da er vel samfunnet vårt som opprettholder menneskerettighetene og tillater alle å elske hvem de vil «homolobbyen» også da? Det er faktisk en trussel mot hele demokratiet, som jeg er en del av og som jeg elsker.

Jeg er glad for å bli invitert til å delta i Fredrikstad Pride. Jeg har lyst til å se hele Fredrikstad danse med i paraden gjennom byen og si «Homs i vei! Her kommer Homolobbyen, unna vei!»

Les også

Frederik II går for fellesskap, mangfold og inkludering i Pride-paraden

Les også

Kirkevalget: Kampen for kjærligheten er ikke over!