Politiet er nå svært interessert i å komme i kontakt med personer som har opplysninger eller som har gjort observasjoner av en svenskregistrert Citröen Jumper varebil i distriktet det siste halvannet døgnet, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

I drift i tre timer

– Skimmingutstyret ble avdekket ved en betalingsautomat på denne YX Truck-stasjonen tirsdag formiddag av en vaktmester som utfører daglig vedlikehold på stasjonen. Men vi har foreløpig ikke fått opplysninger om at noen skal ha blitt svindlet, sier politioverbetjent Anders Solheim, som er fungerende leder for etterforskningsseksjonen på Sarpsborg politistasjon, til Sarpsborg Arbeiderblad tidlig onsdag ettermiddag.

Skimming

  • Skimming betyr å kopiere et bankkort ulovlig.
  • For å gjøre dette, må svindlerne først stjele kortinformasjonen din, direkte fra kortet selv.
  • Dette gjør svindlerne ved å installere utstyr i minibanker eller betalingsterminaler, som ofte kan både lese av kortets magnetstripe og snappe opp PIN-koden du taster inn.

Skimmingen ble anmeldt til politiet i Sarpsborg onsdag formiddag.

Bulgarsk skimmer (50) dømt for millionsvindel

Ifølge Solheim har man gjennom overvåkingsvideo observert at den svenskregistrerte Citröen Jumper varebilen ankom stedet og monterte utstyret klokka 07.30 tirsdag morgen. Dette betyr i så fall at skimmingsutstyret kan ha vært i aktiv drift i tre timer fram til nevnte vaktmester oppdaget utstyret og fikk det fjernet fra betalingsautomaten.

Sofistikert utstyr

– Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med vitner som har gjort observasjoner av den nevnte bilen eller som har opplysninger om denne. Vi oppfordrer også folk som har benyttet sine kort på den aktuelle bensinstasjonen i tidsrommet mellom klokka 07.30 og 10.30 tirsdag 26. juli om å melde i fra til politiet om eventuelle mistenkelige bevegelser på konto, sier Anders Solheim i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad.

Monterte skimmer – kom til kort

Politioverbetjenten er forsiktig i sine karakteristikk om politiet anser at det er profesjonelle folk som står bak denne skimmingen.

– Det skal jeg ikke uttale meg om, men utstyret som er blitt brukt på Hafslund er i hvert fall svært sofistikert, sier han.

Så sent som 14. juli i år ble det avdekket tilsvarende skimming på en YX-stasjon i Moss. Om de som sto bak denne skimmingen lykkes med å få svindlet til seg noe er foreløpig uklart.

Sarpsborg Arbeiderblad har forsøkt å komme i kontakt med regionsjefen i YX for å få opplysninger om omfanget av denne skimmingen i Moss, men har ikke fått svar fra vedkommende.