Denne gangen falt valget på en flaske musserende vin fra Italia- nærmere bestemt Franciacorta Lambardina. Dette er en vin laget på den kjente druen chardonnay, ispedd 10 % Pinot Nero. Den er laget på Champagnemetoden, og lagret 48 til 62 måneder på berme. Antall måneder avhenger av årstall. Den har en alkoholprosent på 12,5 % og med sju gram sukker per liter.

Så la oss se litt nærmere på historien. Det var i 1927 at Antonio Berlucchi, sammen med sin kone, grunnla gården som skulle bli den første Franciacorta DOC. Fratelli Berlucchi Winery ligger i hjertet av Franciacorta og er omgitt av mektige åser. Vinen som produseres her er merket DOC- og DOCG og druene som brukes innhøstes fra den ca. 70 hektar store vinmarken. Her finner du druesortene Chardonnay, Pinot Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Nero. I dag drives vingården av de fem søsknene Francesco, Gabriella, Marcella, Roberto og Pia. Hvert år prøver de å utvikle, samt lage bedre viner og vinranker, samtidig som de har stor respekt for at historien og tradisjonene lever videre.

Produktinformasjon:

Navn: Fratelli Berlucchi Casa delle Colonne Franciacorta Brut Noir 2018

Metode: champagnemetoden

Varenummer: 3817701

Alkoholprosent: 12,5

Syre pr liter: 6,7

Sukker pr liter: 7,0

Pris: 249,90

La oss ta en titt på dagens vin. Den ble for anledningen drukket av et sjampanjeglass fra Riedels Performance-serie. Den musserende vinen har en flott, middels dyp strågul farge, og med et mykt, hvitt skum. Det første som treffer nesen er det syrlige fra eple og sitrusfrukter. Etter hvert kjennes lette mineralske innslagene, samt de typiske kjeks-notene over friske urter. Oppleves frisk, men på samme stund litt søt på nese. I munnen er den mousseaktig og oppleves litt utviklet. Deilige noter av sitrus, eple og friske urter. Etter litt tid i munnen kommer det frem innslag av hasselnøtt, mineraler og kjeks. Flotte lagringstoner og med en flott utgang.

Jeg ser også at denne drakk jeg for to år siden, da var det 2015-utgaven. Den gang hadde jeg en liten tapasanretning til den, noe som også fungerte bra.