Fredag ettermiddag skulle det egentlig ha vært en offisiell avdukning av de to nye Pride-benkene, men fordi det er ventet langt bedre oppmøte under paraden lørdag ettermiddag, ble markeringen utsatt.

– Et symbol

Likevel så Hansen og Martinsen seg nødt til å prøvesitte benkene.

– Disse benkene skal rett og slett være et symbol på at Fredrikstad er en åpen og mangfoldig by. Uansett hvem du er så er du hjertelig velkommen hit, sier ordfører Siri Martinsen.

Det var Pride-leder Hege Hansen som kom med ideen.

– Hvorfor benker?

– Det handler vel om å ha noe som faktisk er godt synlig i bybildet. Og da tenkte vi at benker, som det jo er mange av i byen, var en god idé, sier hun.

Fredrikstads Pride-sjef: – I år går vi for alle som ikke tør å gå

– Hvor bør de stå?

Hvor benkene skal stå, er derimot foreløpig ukjent.

– Nå skal de stå her på Stortorvet frem til etter Pride-uken, så har kunstkomiteen i kommunen fått i oppgave å finne et passende sted for dem. Det viktigste er at de er godt synlige, sier Siri Martinsen.

Stor parade lørdag

Denne uken har det vært Pride-uke i Fredrikstad, noe som har blitt feiret med små og større arrangementer. Lørdag klokken 14.00 er det klart for den store paraden i sentrum, men allerede fra klokken 11.30 er sminking og forberedelser i Lykkebergparken.

– Vi har store forventninger til årets parade. Det er veldig mange som har gitt signaler om at de ønsker å gå, så nå gleder vi oss til å se hvor mange som faktisk dukker opp, sier Hege Hansen.

Hun har tidligere uttalt til FB at alle er velkommen i paraden.

– Vi håper å se ungdom, foreldre og besteforeldre. Paraden er for alle, mangfold er for alle, fastslår hun.

Les mer om Fredrikstad Pride her!