Gå til sidens hovedinnhold

Nå tror «Hauken» på flere oppturer

Artikkelen er over 6 år gammel

Absolutt ingen i hockeynorge tror Stjernen har noen som helst mulighet til å utfordre den soleklare seriemesteren Stavanger i sluttspillet. Ingen utenom Stjernen selv.

For etter den overraskende seieren på Jordal torsdag, råder optimismen i Stjernen-garderoben. Med to «treningskamper» igjen før sluttspillet, tror torsdagens redningsmann, Henrik Haukeland, at Stjernen kan overraske.

– Nå skal vi gi jernet i de to siste seriekampene, så skal vi være klare til å møte det som venter oss i sluttspillet, sier han.

LES OGSÅ: Haukeland sto som en vegg

Lørenskog på søndag

Søndag venter Lørenskog hjemme i Stjernehallen, før laget reiser til Asker for å møte Frisk i årets siste seriekamp.

– To vanskelige kamper hvor vi må fortsette den gode defensive jobben vi gjorde mot Vålerenga, sier «Hauken».

– Tror du helt seriøst at dere kan slå ut Stavanger i sluttspillet?


– Vi vinner ikke fire kamper på rad, så naiv er jeg ikke. Men hvis vi fortsetter å spille som vi har gjort i det siste, og spesielt mot Vålerenga på torsdag, så mener jeg helt alvorlig at vi har en fair sjanse, sier han.

LES OGSÅ: Eksplosiv oppkjøring til sluttspillet

Klare for sluttspill

Han mener at laget har gått inn i sluttspillmodus nå. Mot Vålerenga på torsdag stanset sisteskansen 47 av 49 skudd, men nekter å ta på seg all æren for triumfen.

– Vi har blitt enige om at vi må spille mer sluttspillhockey i de gjenværende kampene av serien. Vi må krige mer, og spille «tight» i egen sone. Det synes jeg vi klarte veldig bra på torsdag, og da kommer ikke Vålerenga til så mange store sjanser, selv om de fikk en del skudd, sier han.

LES OGSÅ: Kun én på kontrakt

Første triumf på Jordal

Seieren på Jordal var den første siden 2009 – og var Henrik Haukelands første triumf borte mot Vålerenga som seniorspiller.

– I garderoben etter kampen var det kun Christian Brevik (reporter for Radio Prime) som hadde opplevd seier på Jordal. Da kan du trygt si at det var på tide at vi spillerne fikk oppleve en triumf og, ler han.

Nå ønsker han å oppleve det samme mot Stavanger.

– Skal vi ha sjanse til å ta Stavanger, så må vi jo vinne der borte. Det handler om å gjøre mye av det samme som mot Vålerenga, sier han.

Han er samtidig fullstendig klar over at han må levere opp mot sitt aller beste for at sesongen ikke skal ende med fire strake tap mot Stavanger.

– Alle lag trenger gode målvakter for å ha noen som helst mulighet i et sluttspill. Jeg føler meg i bra slag, og merker at jeg er veldig spillesugen om dagen. Det virker absolutt positivt, sier han.

Se hvordan Henrik Haukeland dekker skudd her:

Kommentarer til denne saken