BB8 på plass igjen

TILBAKE: BB8 kom på plass i monteren på Fredrikstad kino nyttårsaften. Da hadde det vært på verkstedsbenken til skaperen Henrik Lorentzen.Foto: Thomas Hörman Arntsen

TILBAKE: BB8 kom på plass i monteren på Fredrikstad kino nyttårsaften. Da hadde det vært på verkstedsbenken til skaperen Henrik Lorentzen.Foto: Thomas Hörman Arntsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Henrik Lorentzen har hatt BB8 på verkstedet hjemme. Den lille Star Wars-droiden trengte en dose reparasjon.

DEL

Skaperen av den runde legofiguren legger ikke skjul på at det måtte bli noen forsterkninger. For BB8 er egentlig laget som en terning, med seks sider der to og to er like. Og mens den virkelige runde saken er 50 centimeter i diameter, så snakker vi her om rundt 42.

– Det var nok ikke mange som visste akkurat hvor stor figuren i filmen var, mener byggeren.

Og slipper du inn i «maskinen», så vil du midt inne i skaperverket se det er støttestag på tvers for å holde det som ser ut som en ball sammen. Etter premièren på den siste filmen, gikk det ikke bedre enn at figuren til Henrik ramlet sammen på kinoen, uvisst av hvilken årsak.

Egen legokrok

– Jeg har et hjørne i loftsstua der jeg holder på med lego. Jeg hadde eget rom, men det ble til barnerom, så ønsket nå er vel en garasje med kjeller.

– Hvor lenge har du bygget med de velkjente klossene?

– Jeg har holdt på med klosser siden jeg var fire år, så det er ikke noe nytt. Og jeg skaper alltid figurene på dataskjermen i 3D først, for å danne meg et bilde av hva jeg skal bygge, og ikke minst hvordan.

– BB8 tok meg et par måneders tid, med litt arbeidsinnsats til og fra. Jeg spiller i tillegg trompet i Musikkforeningen Viken, så med lego og musikk er fritidskalenderen ganske full, sier familiefaren på Slevik.

Han brukte 11.000 brikker  for å bygge en BB8 i Star Wars. Nå er han med i en konkurranse for legoelskere der det kan bli mer oppmerksomhet.

- Jeg har rundt 1.000 likes på min figur nå, og hvis det blir veldig mange, så kan det hende at Lego vil lage BB8 som en figur for salg. men det er langt frem dit, understreker han.

Du kan melde deg inn og på, ved å sjekke ut https://ideas.lego.com/projects/124592/updates

  • Les også: Soverommet som ble et «Star Wars»-musem

Artikkeltags