Henning Andersen, som skal spille på Café Magenta i Gamlebyen lørdag 4. juni, var mektig imponert over hvor dyktige elevene på CIS (Children's International School) var til å kore på låtene hans.

– Harmoniene satt som et skudd og de forbedret seg mye under øvingen. Dette blir en fet musikalsk opplevelse for alle som kommer til Magenta, sier Andersen begeistret.

Henning Andersen er vant til å jobbe med ungdom. Han var sjef for X Games i Norge i mange år, men nå etablerer han seg selv som musikkartist. Til høsten kommer albumet «Going Home» som han har spilt inn under pandemien. To singler, «Kentucky» og «Driving South», ligger ute på Spotify og de andre strømmetjenestene.

– Jeg har venner i Fredrikstad som sa jeg burde få med elevene ved CIS til å kore på noen låter. De hevdet at elevene var svært musikalske og lærevillige, og det var ingen overdrivelse. Øvingen på skolen er helt klart noe av det morsomste og inspirerende jeg har vært med på. Da øvingen var ferdig, måtte jeg spørre om de ville lære én låt til, og de sa ja. Jeg er heldig som får oppleve at så unge mennesker vil synge med en gammel mann som meg, ler Andersen, som akkurat har fylt 54.

Det er korlærer Susanne Arnesen som står for arrangementene og som har gjort elevene klare for Andersen, som rocka opp koret litt på dagens øving.

– Susanne hadde gjort en solid jobb. Jeg kom til dekket bord. Alt jeg behøvde å si, var: Sing it like you mean it. Og så satt det med ungdommelig energi og attitude.

Til Café Magenta har Andersen med seg Danny Young (Gluecifer) på en oppsiktsvekkende kombo av trommer og bassgitar, Marius Hagen (Team Me) på elgitar og hans datter Tessa Andersen på kor. Og Andersens helt spesielle Fredrikstad-kor.

Ja, folk må ut – men mediene må også på banen