Gå til sidens hovedinnhold

Helt nødvendige tiltak for å hindre total katastrofe. På kanten av det usmakelige å hevde noe annet

Artikkelen er over 1 år gammel

Odd R. Rossing sr. er fortørnet over Jan Christian Häckerts kronikk «Få samfunnet i gang igjen – snarest. Vi er skremt nok nå».

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når jeg leser kronikken i FB den 24. mars lurer jeg litt på om mannen fra Gressvik har fulgt helt med i timen. Det at mediene er ekstra flinke til å bringe mer enn nødvendig inn i stua, kan vi vel være enig om. Men at tiltakene som er lagt til grunn fra politisk side er et spill for galleriet for å tjene politisk gevinst, er en påstand på kanten av det usmakelige.

Når Stortinget, med regjeringen, i spissen reagerer spontant, så er dette etter min oppfatning korrekt handling for å hindre en total katastrofe. Det at politikerne reagerer, må vi være lykkelig for skjer. Jeg har nettopp etter pressekonferansen klokken 1600 tirsdag fått høre en medisinsk uttalelse fra en ekspert fra Oslo universitets sykehus. Han sa han var meget glad for at regjeringen fortsatt opprettholder de restriksjoner som var tiltrådt til over påske. Faktum er at han hadde ønsket enda strengere tiltak for det er ikke tvil om at tiltakene virker.

Da jeg hørte kong Haralds tale til det norske folk, så var det noe i meg som sa amen til den talen, så for en konge vi har!

Det at vi ikke har det samme hysteri og reaksjon før influensasesongen, er vel ganske naturlig. Vi har vaksine for influensaen og det er både kommunalt og statlig press på befolkningen og helsepersonellet for at den enkelte av oss skal ta vaksinen, og den kampanjen begynner allerede i slutten av september. Så ikke gå ut og si at det ikke er aktivitet når det gjelder influensaen, det er tullprek.

Siden jeg vel har levd en del flere år enn hva kronikøren har gjort – jeg er snart 86 år – tror jeg vi kan si at jeg kanskje har sett litt mer enn han. Det er klart at det blir ettervirkninger når vi får normalisert tilstanden igjen, men dette er en felles dugnad så vi får for en gangs skyld legge egoismen bak oss og stå samlet i krigen til den er vunnet.

Da jeg hørte kong Haralds tale til det norske folk, så var det noe i meg som sa amen til den talen, så for en konge vi har!

Samtidig vil jeg benytte anledningen til å takke alt helsepersonellet som står midt i krigen dag og natt. Takk for hjelpen til dere alle!

Kommentarer til denne saken