Gå til sidens hovedinnhold

Helsepolitikerne deler ut elleve millioner - se hvem som får mest

Artikkelen er over 2 år gammel

Frivillige og ideelle organisasjoner får nesten elleve millioner kroner til helse- og velferdstiltak i år. Politikerne vil gi aller mest til AOF Daghøyskolen.

Det fremgår av papirene til helse- og velferdsutvalget som har møte førstkommende onsdag.

Politikerne skal da behandle søknadslisten over hvilke frivillige og ideelle organisasjoner som skal få støtte til ulike helse- og velferdstiltak i år.

Søkte om 17 millioner

Tiltakene skal blant annet bidra til mestring og inkludering, fremme sosialt fellesskap, hindre ensomhet blant eldre og styrke aktivitetstilbudet for personer med nedsatt funksjonsevne.

Det er blitt gitt tilskudd i mange år, og fra 2014 er det politikerne som bestemmer hvem som skal få hva.

Det kom inn 35 søknader til tilskuddspotten for 2019, og det ble søkt om 17 millioner kroner totalt. At det skal brukes 10,9 millioner kroner, ble vedtatt av helse- og velferdsutvalget i fjor.

Både rådmannen og utvalgsleder Arne Øren (Ap) mener at 25 av søknadene bør innvilges.

Fem millioner til tre

Dette er de tre organisasjonene som får mest (se hele oversikten nederst i saken):

  • AOF Østfold Daghøyskolen - 2.240.000 kroner til drift. Søkte om 2.2750.000.
  • Kirkens Bymisjon - 1.440.000 kroner til drift. Søkte om 1.500.000.
  • Blå Kors - 1.050.000 kroner til drift av Varmestua. Søkte om 1.325.000 kroner.

Daghøyskolen skal gi mennesker som av ulike grunner har falt utenfor arbeids- og samfunnsliv bedre forutsetninger for en ny fremtid i form av utdanning og jobb eller annen avklaring av livssituasjon.

De skal blant annet få trygghet, økte allmennkunnskaper og samarbeidstrening.

Nei til ni

Kirkens Bymisjon har blant annet arbeids- og aktivitetstilbud for utsatte grupper, som mennesker i aktiv rus og i sosial nød. Sykkelverkstedet Pedalen, Café Britannia og sysselsettingstiltaket «I jobb» er de viktigste tilbudene.

Varmestua er et lavterskeltilbud og værested for byens aktive rusavhengige. det drives av Stiftelsen Blå Kors og har eksistert siden 2002. Her får brukerne måltider, omsorg og sosialisering gjennom kontakt med frivillige og ansatte.

Dialog forum Østfold, Fredrikstad Handikaplag, Fredrikstad MS forening, Fredrikstad Røde Kors lokalforening, Internasjonalt kultursenter, Sorg og Omsorg, Stiftelsen Fyrlykta, U3-klubben og Østfold brukerstyrte senter får ikke innvilget søknadene sine.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.