Maria Høili provoserer igjen: Langer ut mot fedme og overvekt

Maria Høili er en ivrig blogger. I sitt siste innlegg langer hun ut mot at det plutselig skal ha blitt trendy å forsvare fedme.

Maria Høili er en ivrig blogger. I sitt siste innlegg langer hun ut mot at det plutselig skal ha blitt trendy å forsvare fedme. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Maria Høili sjokkerte mange lesere med sitt blogginnlegg om at det er tøft å være rik for en tid tilbake. Nå er hun ute med ny blogg. – Skal det plutselig bli trendy å forsvare fedme? spør hun.

DEL

I innlegget omtaler Fredrikstad-kvinnen den nyeste utgaven av magasinet «Sports illustrated swimsuit 2016», som har valgt å fronte det hun kaller en overvektig supermodell.

– Er det slik at det skal bli trendy å forsvare fedme?, spør Høili i blogginnlegget.

Overfor Fredriksstad Blad forteller Høili at hun forsøker å provosere leserne litt med tittelen. Likevel har hun ikke problemer med å forsvare innlegget.

– Vi må ut av den utseendefokuserte verden vi lever i dag. Hvorfor kan vi ikke være mer opptatt av det indre – som faktisk er det viktigste, sier Høili.

Les bloggen til Høili her!

– Hvorfor bruke overvektige modeller?

Datteren til Terje Høili sier hun ikke forstår hva det skal være godt for å bruke overvektige modeller som rollemodeller.

– Det er jo ikke positivt å være overvektig. Jeg har ingen som helst tro på at det vil snu kroppspress å sette fete idealer som rollemodeller. Hva mener de egentlig med dette – skal vi bli enda mer usunne? spør hun seg.

– Du sier at du ønsker mer fokus på det indre, men legger stadig ut bikinibilder på sosiale medier. Skjønner du at folk stusser over det?

– Jeg er veldig aktiv på sosiale medier, og bikinibildene er en del av livet mitt. Jeg er opptatt av helse og trening, og deler dette med mine følgere. Akkurat som at jeg deler alt annet som opptar meg, sier hun.

– Men mange av bildene dine fokuserer jo en del på kropp?

– Jeg kommer fra en familie som er veldig opptatt av trening og helse. Derfor handler også en del av bildene jeg deler om nettopp dette. Samtidig er jeg opptatt av at vi må ha mer fokus på det indre enn det ytre. Vi må lære oss å rose barn fra tidlig alder med fokus på indre kvaliteter, indre verdier og dyktighet. Slik skaper man selvstendige og selvsikre individer, sier hun.

Må være lov å si ifra

Høili sier at hun liker skinnmagre supermodeller like lite som «fete» modeller.

– Debatten bør egentlig ikke dreie som fete mennesker og tynne mennesker, men at vi til enhver tid er nødt til å fokusere på det ytre fremfor det indre, sier hun.

Bloggen til Maria Høili har vært mye omtalt den siste tiden. For kort tid siden var hun gjest i God Morgen Norge på TV2 etter at hun skrev blogginnlegget om at det er vondt å være rik.

– Liker du å provosere?

– Man kan nok si at jeg er en type som slenger sannheten rett i ansiktet på folk. Det er det ikke alle som liker. Men jeg er ærlig talt litt lei av at vi ikke skal få lov til å legge ærlige meninger på bordet. Det må være lov å våge å si ifra, så får vi heller diskutere som voksne mennesker når vi er uenige, sier hun.

Blogginnlegget hadde onsdag ettermiddag nærmere 200 kommentarer – mange av dem svært kritiske mot henne. Noen av kommentarene var langt over grensen av hva Høili synes er akseptabelt.

– Jeg skal ikke påstå at jeg ikke bryr meg noe om kommentarene, men jeg har valgt å la kommentarfeltet være åpent slik at vi kan få en god debatt rundt det jeg skriver. Så får det heller være at noen føler seg tråkket på tærne, sier hun.

Artikkeltags