Frøydis Wroldsen går av – uvisst hvem som overtar som leder

Slutter: Frøydis Wroldsen innviet Østsiden sykehjem, her kjørt av nestleder Leif Egil Andreassen. Arkivfoto: Trond Thorvaldsen

Slutter: Frøydis Wroldsen innviet Østsiden sykehjem, her kjørt av nestleder Leif Egil Andreassen. Arkivfoto: Trond Thorvaldsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Frøydis Wroldsen (72) gir seg som leder i helse- og velferdsutvalget. – Jeg er stolt av jobben, sier hun.

DEL

De fem rødgrønne partiene: Ap, SV, Sp, Pp og Bymiljølista, er i full gang med å fordele verv. Fredriksstad Blad får også bekreftet at SVs Camilla Eidsvold går av som leder i kulturutvalget, men etter det vi forstår vil hun fortsette i formannskapet, det samme gjør Hans Ek (Sp). Dermed beholder Ap seks representanter som i dag. Wroldsen ble gjenvalgt til bystyret, men vil gå ut av formannskapet.

Ikke opprykk i utvalget

Hvem som overtar etter Wroldsen og Eidsvold er ikke kjent. Arbeiderpartiet har flere sentrale politikere som er aktuelle for lederverv i politiske utvalg. Dagens nestleder i helse- og velferdsutvalget, Leif Egil Andreassen, kom ikke inn i bystyret, noe som gjør det vanskelig å lede et tungt utvalg.

– Det er viktig å sitte i bystyret under behandlingen av budsjett og handlingsplan, sier Wroldsen som peker på åpningen av Østsiden sykehjem som et høydepunkt under sine år som leder. Vedtaket om å utvide med nye plasser, åpningen av helsehuset, dagavdeling og boliger for bostedsløse er andre merkestener i perioden.

Pensjonistpartiets Erik Simens Larsen fortsetter som medlem av helse- og velferdsutvalget.

Martinsen kandidat

Mandag valgte Ap nytt gruppestyre. Atle Ottesen fortsetter som gruppeleder og politiker på heltid. Gruppenestleder Siri Martinsen og sekretær Victor Kristiansen blir begge frikjøpt i halve stillinger. Etter alt å dømme vil de også lede hvert sitt utvalg. Martinsen, som også er leder i Fredrikstad Ap, er ny i bystyret. Det er lite trolig at hun går løs på helse- og velferdsutvalget fra start.

Victor Kristiansen har vært leder i Frevar-styret de siste fire årene, og er en mulig etterfølger etter Odd Hasselgård i teknisk utvalg. Rune Fredriksen og Hege Dubec har begge sittet i formannskapet de siste fire årene og får trolig hvert sitt utvalg. Fredriksen har ledet planutvalget i denne perioden. Han er en allsidig politiker som kan fylle andre lederroller.

Ikke MDG og KrF

Siri Martinsen opplyser at det er samtaler med Miljøpartiet De Grønne og KrF om et mulig samarbeid. Men ingen av de to partiene deltar i forhandlingene om fordelingen av verv.

De fem rødgrønne partiene får like mange representanter i bystyret som i dag. SV har mistet en og har halvert sin gruppe, mens Sp får to mot en i dag. Dermed har Sp økt sine sjanser for å få en utvalgsleder. Kabalen skal være klar 5. oktober.

Artikkeltags