Studentbedriften selger og produserer flytende karamell. De fire studentene går linjen Kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling på Høyskolen Kristiania.

– Vi fikk i oppgave fra skolen å opprette en nettbutikk på fem uker, der vi skal etablere en merkevare og forhåpentligvis ha en omsetning, forteller Oscar Nicolaysen til Fredriksstad Blad.

Han legger til:

– Vi synes dette er gøy og inspirerende. Det er en praktisk måte å lære hvordan man utvikler en forretningsmodell.

Tilfeldigheter

At det ble flytende karamell de fire studentene skulle satse på, var litt tilfeldig.

– Kona til Håvard har en oppskrift som de ønsket å teste ut i et marked, så Håvard foreslo at vi kunne bruke idéen i prosjektet vårt.

Karamellen lages hjemme på kjøkkenet til Håvard og kona i Hamar, før den fraktes til hovedstaden.

– Den lages etter oppskriften hjemme på kjøkkenet, og så fylles den på glass før den blir transportert videre, forklarer Oscar.

Kan brukes til det meste

– Hva kan man bruke den flytende karamellen til?

– Det er kun kreativiteten som setter grenser her, men eksempelvis kan den brukes til bakst, på iskrem, til frukt eller bare spise rett fra glasset, forteller Oscar, som er markedsføringsleder i Karamelsk.

– Har dere troen på at flytende karamell vil slå an på markedet?

Vi har troen på flytende karamell. Vi har gjort flere markedsundersøkelser, og hittil er vi de eneste som selger flytende karamell på nett.

Salget går unna

Nettsiden og alt arbeidet rundt studentbedriften har gruppen måtte fikse på egenhånd.

– Logoen startet som en strektegning av Elina, og nå har hun utviklet den til dagens logo, smiler Oscar.

Hittil har tilbakemeldingene på prosjektet kun vært positive.

– Veldig mange har likt produktet, og mange blir nysgjerrige på hva produktet er.

– Har dere solgt noen produkter enda?

– Ja, vi har faktisk solgt en del, forteller 22-åringen.

Vil være bærekraftig

Studentene er opptatt av å unngå og skade miljøet i prosessen, og kunne bidra mest mulig bærekraftig.

– Hva konkret vil dere gjøre for å bidra mest mulig bærekraftig?

– Vi vil hindre matsvinn, så derfor har vi laget et produkt som har lang holdbarhet, forteller Oscar om et av tiltakene de har gjort.

Samtidig er de fire unge gründerne bevisste på hva slags emballasje de har brukt til produktet.

– Vi bruker kun glass og papp nå i startfasen, men når vi blir mer etablert håper vi å kunne bidra enda mer for miljøet med tanke på produksjon og sånt, sier Fredrikstad-gutten.

Håper på å kunne fortsette

Først og fremst er målet med prosjektet at studentene skal få kunnskap og praktisk læring i faget.

– Har dere en plan for bedriften etter skoleprosjektet er ferdig?

– Vi håper selvfølgelig på å kunne fortsette bedriften, for å bli til en etablert tilbyder av karamell, avslutter Oscar.