Gå til sidens hovedinnhold

Hatten av for dere som holder ut og vil lage 17. mai

«Korps, kor, teater, dans og idrett: Vi tar av oss hatten for dere som har holdt koken til tross for skiftende regler og manglende samlinger.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi som leder arbeidet med 17. mai-feiring 2021 ser at dere som engasjerer dere i fritidsaktiviteter har fått streve lenge nå: Heia dere – hold ut! Hurra for alt dere greier, tross alt!

Ingenting er som å jobbe frem mot et mål sammen med andre. Gleden over å få øve seg fram til å opptre for andre – til å prestere sitt beste – er en viktig drivkraft. Det gjelder barn og unge – og oss andre. Og det er flott å få se og høre resultater av godt arbeid. Da blir hjertene varmere og smilene bredere – og kanskje triller noen rørte tårer.

Vi som planlegger nasjonaldag i Fredrikstad, hører og ser hvor krevende det er å holde dette gående i måneder med pandemi: Noen voksne har ikke øvd sammen på et halvt år eller mer. En del barn mister motivasjonen og gir seg. Økonomien svikter. Likevel er drivkraften der: Vi vil spille, synge og bevege oss! Vi i 17. mai-utvalget vil gjerne at dere skal få komme ut til folk – også uten barnetog og det andre vi vanligvis gjør.

Les også

Slik blir årets 17. mai-feiring i Fredrikstad

Korps, kor, teater, dans og idrett: Vi tar av oss hatten for dere som har holdt koken til tross for skiftende regler og manglende samlinger. Det er nesten utrolig at så mange av dere fortsatt holder motet oppe og har repertoar å by på. Små mirakler har skjedd ved hjelp av digitale verktøy, uteliv og kreativitet, og det ser jammen ut til at vi skal få det til.

I år skal vi feire nasjonaldag på terskelen til det som blir en lettere tid. Men vi vet ikke hvor lang overgangen blir. Derfor må vi holde ut litt til sammen – også med smittevern: Vi må hjelpe hverandre til å unngå folkesamlinger – også på 17. mai. Vi må holde oss hjemme ved symptomer, passe på å teste oss når det trengs, vaske, sprite og alt det der vi nå kjenner så godt.

Men så – senere – blir det bedre. På veien tar vi oss likevel en feiring – lokalt, spredt, digitalt – men vi tror og håper det blir med musikk, smil og varme hjerter. For vi er faktisk i ferd med å greie dette her. Hurra for dere!

Les også

Nasjonale råd og regler gjelder også på 17. mai


Kommentarer til denne saken