(Moss Avis)

Hvor mange push-ups klarer du å ta på en gang? Under 10? Over 40? Et sted midt i mellom?

En ti år lang studie gjennomført ved Institutt for miljøhelse ved Harvard har sett en sammenheng mellom antall push-ups middelaldrende menn klarte å gjennomføre og risikoen for å bli rammet av hjerte- og karsykdommer, skriver Nettavisen.

Det magiske grensen? 40 push-ups.

Ja, å være i form til å gjennomføre mer enn 40 push-ups er det som skal til for å betraktelig minske risikoen for hjertefeil, ifølge studien.

Forskerne har studert arbeidsaktive brannmenn over 18 år over en periode på ti år. Median alder var 39,6 år og median BMI var 28,7.

I begynnelsen av studien målte forskerne hva hver av mennene klarte å gjennomføre av push-ups og på tredemølla.

Etter ti år hadde forskerne registrert 37 tilfeller av hjertetrøbbel blant 1104 menn hvor forskerne hadde push-up-data.

«Deltagerne som var i stand til å ta over 40 push-ups var forbundet med en betydelig lavere risiko for hjerte- og karsykdommer sammenliknet med dem som klarte færre enn 10 push-ups» (96%), skriver forskerne om resultatet.

- Selv om vi trenger å gjennomføre større studier i en mer variert gruppe, ser det ut til at push-ups kan være en enkel og gratis metode for å vurdere risikoen for hjerte- og karsykdommer, sier forskerne i en kommentar.

- Overraskende nok var det en klarere sammenheng mellom push-up-kapasitet og hjertetrøbbel enn hva mennene klarte på tredemølla.