Dette forteller Fredrikstad kommune i en pressemelding onsdag kveld.

Alle som ringer legevakten med spørsmål om koronasymptomer, testing, karantene osv., skal bruke det nye nummeret. Legevaktens ordinære nummer skal benyttes for henvendelser om vanlige legevaktspørsmål.

- Det er to grunner til at vi har valgt å opprette et eget nummer. Den ene er at de som svarer på korona-telefonen har fått en helt egen opplæring og har høy kompetanse på dette temaet nå. Den andre er at vi vil frigjøre kapasitet på den ordinære linja for pasienter med vanlige legevaktspørsmål, forklarer leder på legevakta Inger Marie Moksnes.

Når skal du ringe legevakt?

Før du ringer legevakten, sjekk om du er i risikogruppen for smitte. Ikke kom på legevakten uten å ta kontakt på forhånd. Ta kontakt med legevakt (per telefon) dersom:

• Du har vært i områder med vedvarende spredning og utvikler symptomer som hoste, kortpustethet eller feber i løpet av 14 dager etter hjemkomst.

• Du i løpet av de siste 14 dagene hatt nærkontakt med en person med bekreftet smitte av viruset.

Mer informasjon

Mange generelle spørsmål og råd finner du svar på på Folkehelseinstituttets nettside, fhi.no. Du kan også ringe helsemyndighetenes informasjonstelefon på 815 55 015.

Legevakten gir ikke ut sykmelding i forbindelse med koronavirus. Dette kan gjøres ved å kontakte fastlegen på telefon.

Ordinære henvendelser til legevakten: 116 117