Har forhåndssolgt for 110.000 kroner

Nye bilder: Dette maleriet har Erik Formoe allerede solgt til en kvinnelig kunstsamler i USA. Bilde vises nå i Galleri Ramfjord i Oslo. Utstillingen varer frem til 22. november.

Nye bilder: Dette maleriet har Erik Formoe allerede solgt til en kvinnelig kunstsamler i USA. Bilde vises nå i Galleri Ramfjord i Oslo. Utstillingen varer frem til 22. november.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag 31. oktober åpner en ny utstilling med malerier av Erik Formoe i Galleri Ramfjord i Oslo. Allerede før publikum slipper inn i galleriet, er to av ti bilder solgt.

DEL

De to forhåndssolgte maleriene ble solgt for til sammen 110.000 kroner, noe Formoe er svært fornøyd med.

Solgt til USA

– Det ene bildet, som jeg har kalt «A Yearning Hope», ble kjøpt av en kvinnelig kunstsamler i USA for 55.000 kroner. Det er det 9. bildet hun kjøper av meg i løpet av to år, sier Formoe.

Kvinnen heter Eileen Kaminski, og hun driver det anerkjente Eileen Kaminsky Family Foundation som besitter over tusen kunstverk av kunstnere fra hele verden.

I løpet av kort tid har Erik Formoe fra Fredrikstad blitt en av hennes personlige favoritter.

FB vet at to av maleriene hans er å finne på veggene i Kaminskis private leiligheter i New York og Miami.

Head & Shoulders

I sommer fikk Erik bo i luksusleilighet hennes på Manhattan mens han jobbet med å ferdigstille seks store malerier i et atelier i Jersey City.

Erik Formoes utstilling i Galleri Ramfjord er den andre på fire år og heter ««Head & Shoulders».

– Utstillingen er ikke en reklame for et kjent sjampomerke, men tittelen indikerer hva utstillingen dreier seg om: Figurer hvor man kun ser hode og skuldre, forklarer Formoe.

Malt i Fredrikstad

Alle de ti maleriene han viser på utstillingen er laget i hans atelier på Lahellemoen i løpet av det siste året.

– Vi snakker om store formater. Flere av bildene er på 1,5x1,5 meter, sier han.

Erik Formoe er for alvor i ferd med å skape seg et navn internasjonalt. De siste årene har han stilt ut i en rekke land utenfor Norge.

København neste

– Etter at denne utstillingen er over, begynner jeg å jobbe med den neste. Den finner sted i Galleri Oxholm i København i august neste år.

Erik Formoe deler galleriflaten i Galleri Ramfjord med to andre kunstnere: Amerikanske Joel Daniel Philips og Randi Kristin Strand.