Gå til sidens hovedinnhold

Har fått nye venner på sommerskolen

Denne uken har det vært mange ulike verksteder på St. Croix-huset. Her jobber ungdommen med alt fra kunst- og håndverk, band, film og foto, lydteknikk og sang.

Disse workshopene holdes også i uke 32, med fortsatt mulighet til å melde seg på.

Det er veldig god stemning blant ungdommen, og praten flyter under felles lunsj mellom de ulike workshopene.

Lett å snakke sammen

Alle kan fortelle at de har fått seg nye venner under sommerskolen, og det er spesielt én ting som skiller seg ut på spørsmål om hva som er det beste med sommerskolen:

– Det er å møte nye venner og andre ungdommer som liker å holde på med de samme tingene som en selv.

Marina Ntoro på bass forteller videre at en felles interesse gjør det lettere å prate sammen, også om andre ting, og at det er kult å kunne prøve nye ting.

Hun og Erling Christensen på trommer visste hvem den andre var fra før, men det er først nå på sommerskolen at de har blitt ordentlig venner.

Lært mye

Elise Skodje legger til at det har vært fint å møte nye mennesker etter å vært mye hjemme og med begrensede kontakter gjennom pandemien.

Tindra Hepsø synes det er fint at sommerskolen er gratis og at det virkelig er åpent for alle. Denne duoen har også blitt kjent på sommerskolen.

Celine Christell Kyllevik (til venstre) og Carlos Kaan (til høyre) har blitt gode venner under sang- og sceneworkshopen og skal synge en duett sammen under St. Croix-festivalen. Det gleder de seg veldig til.

Ungdommene kan fortelle at de har lært nye ting, alt fra å lage belte til hvordan bruke riktig teknikk i sang.

Flere plasser

Det er fortsatt ledige plasser på ulike aktiviteter for ungdom gjennom sommeren.

Flere av ungdommene har meldt seg på andre ting på sommerskolen i løpet av sommeren. De nevner paintball, novellekurs, teater, «Lag din egen T-skjorte» og «Rett i band».

I tillegg er det ledige plasser på matlagingskurs med Smaksverkstedet, sykurs og ulike aktiviteter på biblioteket, aktivitetssommer på Glemmen Akropark, sommeråpent i Fredrikstad skatehall, fotball, parkour, kor og korps, demokraticamp og enda litt til.

Oversikt over alle aktivitetene finner du her: www.fredrikstad.kommune.no/sommerskole. Her kan du også melde deg på, og det er helt gratis.

Sommerskole i Fredrikstad

Sommerskolen gikk av stabelen mandag 21. juni, og det skjer mange ting hver eneste uke i hele sommerferien, til og med uke 32.

Sommerskolen er et samarbeid mellom Fredrikstad kommune og til sammen 40 ulike aktører som jobber på for at barn og unge i Fredrikstad skal få en sommer fylt med morsomme aktiviteter, gøyale kurs og sosialt fellesskap.

Til sammen er det plass til over 5.000 barn på sommerskolen.

Noe går over flere dager, noe er dagstilbud og noe er drop-in. Alt er gratis.

Besøk www.fredrikstad.kommune.no/sommerskole for å se oversikt over alle tilbud, og meld deg på. Det er fortsatt ledige plasser.

Kommentarer til denne saken