Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Har du noen barn hjemme som gleder seg til Halloween? Ta dem med til biblioteket og lån noen hårreisende grøsserbøker! Her får du noen boktips.

«Den store spøkelsesboka» av Tom Egeland

Her får dere 13 superskumle spøkelseshistorier samlet i en bok! I tillegg kan dere få svar på alt dere måtte lure på om spøkelser, gjenferd, monstre og vampyrer.

«Skrekk og gru – maskekvelden» av Michael T. Ford

Se for deg at du skal på utkledningsfest. Du kjøper den perfekte maska og gleder deg til festen. Men, når du tar på deg maska, ser du plutselig superskumle skapninger rundt deg. Hjelp!

«Spøkelsesjegerne» av Annika Widholm

Det sies at det spøker på biblioteket. Amina vil finne noen bøker om kjærlighet og dyr, men Hanna vil heller jakte på spøkelser. Jentene finer en hemmelig dør opp til det gamle loftet og plutselig blir det helt mørkt. Hva er det som skjer?

«Spøkelsene på Frostøy» av Hilde Hagerup

En dag oppdager Jens en forferdelig hemmelighet. Det var ikke bare faren hans som døde i den bilulykken for ti år siden. Hva var det som egentlig skjedde? Serien om spøkelsene på Frostøy passer perfekt for de som liker litt lengre grøsserserier.

Bøkene passer for barn fra 8–12 år.