Har Ap mistet grepet om sykehjemsplassene?

Onsøyheimen ble revet høsten 2017. Den gang var 2021 satt som startdato for nytt sykehjem på tomten.

Onsøyheimen ble revet høsten 2017. Den gang var 2021 satt som startdato for nytt sykehjem på tomten. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lino Lubiana, KrF, har flere innvendinger mot Arbeiderpartiets håndtering av sykehjemsdekningen, og ser både Clint Eastwood og Joe Dalton utfolde seg i Fredrikstad-politikken.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Utsettelse av sykehjemsplassene på Onsøyheimen fra 2019 til 2022? Arne Øren (Ap), leder for Helse- og velferdutvalget, vet ikke noe om det, sier Demokraten (krever abonnement). Hvem vet noe da?

Når vi setter opplysningene sammen med nedleggelse av sykehjemsplasser på Torsnes og Emil Mørchs Minne og antallet selv etter bygging av Østsiden 2 synker, blir jeg utrygg. Greta Andersen i Demensforeningen gjør en god jobb, men er utrygg og Rita Standal i Sykepleierforbundet peker i FB med uro på gnisninger mellom pårørende og pleiere.

Jeg har forståelse for ønsket om flere omsorgsboliger, strategien om mer pleie hjemme og med en pleiestandard opp mot sykehjemnivå for noen, og etter deres eget ønske. Jeg har tenkt at Torsnes kan bli et bo- og behandlingssenter for eldre som har levd med alkohol- og rusproblemer, og som trenger en særlig oppmerksomhet og faglighet. Det vil kunne avlaste noen sykehjemsplasser, men er det planen?

Som KrF-politiker er jeg iblant forsiktig og godtroende, slik som mange av oss, og vant til at Ap ordner opp i Fredrikstad - som en politisk variant av en aldrende Clint Eastwood med sheriffstjerne. I dette tilfellet er jeg glad for at sheriffen har blitt mye utfordret av en bartefager, hurtigskytende Joe Dalton fra Frp som igjen og igjen har utfordret på spørsmål om sykehjemsplasser - ja, for det er verdt å spørre om hva som skjer med sykehjemstilbudet nå når Onsøyheimen utsettes tre år. Bruker vi for mye penger på andre, mindre viktige forvaltningsområder? Blir det ikke en betydelig glipp i tidsplanen og vil ikke sykehjemskøene øke? Har Ap grepet?

Vi bør vel få et informasjonsmøte om saken.

Lino Lubiana

Gruppeleder KrF

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken