Gå til sidens hovedinnhold

Hans Andreas er Vikens dirigent

Artikkelen er over 1 år gammel

Hans Andreas Kjølberg (53) er tilbake som dirigent for Musikkforeningen Viken. Og på onsdag kveld blir det tradisjonell parkkonsert på paviljongen.

INNSENDT

Hans Andreas Kjølberg er korpset nye og faste dirigent. Han er utdannet pedagog og musiker ved Norges musikkhøgskole i perioden 1985–1990 med Harry Kvebæk som lærer.

Frilanser i symfoniorkestre

Hans Andreas Kjølberg har flere tiår bak seg som profesjonell musiker i militære korps, og det Norske blåseensemblet. I tillegg har han tatt studier i direksjon med Karsten Andersen.

Kjølberg kjenner korpset godt da han tidligere også har vært dirigent for Musikkforeningen Viken. Nå er Hans Andreas Kjølberg frilanser i symfoniorkestre i Norden på eufonium, trombone og basstrompet. Samtidig livnærer hans seg som frilanser i det øvrige kulturlivet.

  • Min Kultur fortsetter under:

Les også

Norges tredje eldste korps lever i beste velgående på Gressvik

 

Drar til York

Musikkforeningen Viken markerer i år sitt 150-årsjubileum. Det gjør de i York og Gressvik Kirke – «Takt og tone i 150 år».

Om noen dager reiser Musikkforeningen Viken til York (12-16 september).

– Vi gjester York Concert Band, og skal avholde to konserter under besøket; en utekonsert bare med Viken og den større konserten sammen med vertskorpset YCB.

Konserten med vertene York Concert Band spilles som sammensatt korps. York Concert band ble stiftet i 1992, og har cirka 50 medlemmer. Korpset profilerer seg mye på å være et underholdende korps med mye populærmusikk og musikaler på repertoaret.

– Konserten blir avholdt på Southland Methodist Church. Vi ser frem til å samarbeide med våre nye venner i York.

Parkkonsert

Musikkforeningen Viken vil presentere sitt uteprogram på paviljongen på Gressvik onsdag kveld (4. september). Det blir et tradisjonelt parkkonsert program.

PS! Korpset jubileumskonserten blir avholdt i Gressvik Kirke 9. november

Kommentarer til denne saken