«World of Music» heter showet som har premiere 9. juli. Foruten Hanne Krogh stiller tre skarpskodde tenorer, Helene Bøksle og Marianne Antonsen.

Kjent hverandre i 25 år

– Det skal dreie seg om de største sangene – og de største stemmene, sier Hanne til FB.

Hun gleder seg til å samarbeide med sin gode venninne Marianne Antonsen. De traff hverandre første gang i Sarpsborg i 1990, i forestillingen «Ren 60» som banet veien for opprettelsen av gruppa Just 4 Fun, bestående av Jan Groth, Hanne Krogh, Marianne Antonsen og Eirikur Hauksson.

– Selv om Marianne og jeg har samarbeidet lite de siste årene, har vi beholdt den personlige kontakten. Marianne er en nær venninne som jeg er veldig glad i, sier Hanne. Som artist mener hun at venninnen står i en særstilling i Norge.

– Hun har fabelaktig stemme som er helt unik. Innenfor sitt felt er hun er verdensartist.

Marianne Antonsen legger ikke skjul på at hun gleder seg til en solrik Vestfold-sommer i selskap med artister og musikere hun beundrer.

Synger soul

– Hanne har i 25 år vært «den kloke kona» i livet mitt. Jeg gleder meg veldig til å stå på scenen sammen med henne, smiler hun.

– Hva skal du synge?

– Det vil jeg ikke røpe, men det må jo bli noe fett innenfor soulfeltet. Ellers åpner jo dette showet for mange musikalske konstellasjoner: Soloopptredener, duetter, koring, you name it.

Ved siden av Bøksle, Antonsen og Krogh, får publikum høre tenorene Thomas Ruud, Marius Roth Christensen og Jan Erik Fillan.

–Foruten å presentere kjente sanger, skal vi fortelle historiene bak låtene. Ikke alle vet at «Amazing Grace» ble skrevet av en angrende slaveskipkaptein. Eller at «Time to say goodbye» ikke handler om umulig kjærlighet, men ble skrevet til en boksehelts avskjedskamp, sier Hanne Krogh.