Gå til sidens hovedinnhold

Storfornøyde billigbutikker

Artikkelen er over 3 år gammel

I januar åpnet Illebilli i Dikeveien, og tre måneder senere åpnet Holdbart.no på Råbekken. Etter henholdsvis sju og fire måneder er driverne storfornøyde.

– Vi synes det har gått veldig bra, sier Trond J. Laeng, daglig leder på Holdbart.no.

Bedre start enn i Vestby

Han forteller at oppstarten de hadde i Fredrikstad var bedre enn forventet.

– De første 15 ukene i Fredrikstad solgte vi mer varer enn vi gjorde de 15 første ukene vi hadde åpent på Vestby, sier han.

– Vi vokser stadig, og det gjør også butikken i Vestby. Fredrikstad-butikken er ikke helt på høyde med den ennå, men det tar litt tid å komme inn i det.

Håper på flere folk

FB har tidligere skrevet ar Vestby-butikken omsetter for rundt 40 millioner kroner i året, og at målet er å komme opp på det nivået i Fredrikstad. Foreløpig vil ikke Laeng si noe om tallene, men er fornøyd.

– Det er for tidlig å si noe om tallene. Vi kom i gang litt senere enn planlagt, så vi vil ikke havne der i år, og vi kunne godt tenkt oss at omsetningen hadde vært litt bedre de første månedene. Vi tror det fortsatt er mange som ikke vet om oss, og noen er kanskje litt skeptiske til korte holdbarhetsdatoer, så vi regner med det tar seg opp når det har gått litt tid.

 

Har fått skjenkebevilling

Butikken i Fredrikstad var kjedens andre. I oktober åpner de en ny butikk i Skien, og i november åpner de på Jessheim. Butikken på Vestby var den første, og driverne var redd kundene ville reise til Fredrikstad i stedet for. Det har ikke skjedd.

– Vi hadde nok en del kunder fra Fredrikstad på Vestby, men vi ser at omsetningen øker også der, så det å åpne en ekstra butikk har ikke hatt noen negativ innvirkning på driften der, sier Laeng.

Nå har butikken fått skjenkebevilling, og har begynt å selge øl.

– Vi håper det vil trekke noen kunder som ikke har vært hos oss før, og at flere oppdager oss, avslutter han.

Ille bra på Illebilli

Litt lenger ned i veien, på Illebilli, har de også fått tillatelse til å selge øl. Etter sju måneder er også tiden inne for å ta inn ferskere varer.

– Det står veldig bra til hos oss, sier daglig leder Per Nordland.

– Vi har blitt tatt godt imot, og det svarer til forventningene vi hadde. Vi må stadig utvide, senest med to eksterne fryselager. 1. september får vi dagsferske håndverksbrød, og i forrige uke startet vi med grønnsaker. Her ser vi bare fremover, legger han til.

 

Klarer budsjettet med glans

Illebilli åpnet sin første butikk i Mysen i september i fjor. De selger varer fra restpartier til en billig penge, og får minimum to leveranser per dag, slik at sortimentet stadig vekk endres. Hver uke støtter butikken Fattighuset i Oslo med overskudd fra enkelte varer. Selskapet hadde driftsinntekter på fire millioner kroner i 2016.

– Tallene for Fredrikstad vil jeg ikke si noe om nå, men vil klarer budsjett så det suser, sier Nordland.

Han har ikke merket noe til konkurransen fra Holdbart.no.

– Vi har forskjellige varer, så jeg tror ikke vi konkurrere mot hverandre. Tvert imot, jeg tror vi trekker folk som er ute etter billige matvarer. Vi har vært mer bekymret for svenskegrensa, enn vi har vært for alternativer her i byen, avslutter han fornøyd.

Kommentarer til denne saken