For kampen FBK helst skulle vinne og absolutt ikke kunne tape endte 29–29.

FBK og Nordstrand ga uansett de 340 betalende tilskuere valuta for inngangspengene, selv om de på valium fikk det vondt mot slutten.

– Det ble vel rettferdig til slutt, konkluderer FBK-trener Andre Jauert som var gjennom både opp- og nedturer før dommerduoen blåste for siste gang.

Tett kamp

Det var to lag som fulgte hverandre som skygger i målprotokollen, hvor det offensive spillet var mest å skrive hjem om.

FBK var riktignok foran i målprotokollen og det skulle gå fem minutter ut i 2. omgang før gjestene fra Oslo tok ledelsen for aller første gang.

– Jeg synes vi spiller bra i angrep gjennom hele matchen, sier Andre Jauert.

Koblet grepet

Men for å ta den dramatiske avslutningen til slutt i korte trekk. Drøye fem minutter før slutt hadde serielederen koblet grepet. Nordstrand var to foran og det virket som om FBK stanget hodet mot en mur.

Da tok Anette Helene Hansen ansvar på egen hånd. Ikke en, to eller tre ganger, men faktisk prikket hun goalen fire ganger på rappen. 25–27 var snudd til 29–27 på et blunk – eller rettere sagt to minutter.

Men:
Det gjensto tre og et halvt minutt av kampen.

Nesten matchvinner

Anette Helene Hansen medgir at hun tenkte tanken om at hun hadde avgjort kampen.
– Jeg hadde et håp om at vi skulle holde helt inn, men så rotet vi det til for oss selv, innrømmer hun.

FBK fikk to muligheter til å punktere matchen, men gjorde to fatale generaltabber som kostet dem seieren. I kampens siste spilleminutt reddet Nordstrand det ene poenget.

– Ingen melder seg på når det gjelder som aller mest, men vi kan likevel ikke henge med hodet over ett poeng, synes Jauert som mener det ene poenget til slutt kan bli svært så viktig når regnskapet skal gjøres opp.

Til Trondheim

– Jeg har litt blandede følelser akkurat nå, men etter en natt søvn har vi nok ristet det av oss, mener Martine Hovden.

– Det høres sikkert ut som en klisjé. Men vi har ni kamper igjen å spille. Ingen skal tenke på hvor vi ligger i april måned. Nå må vi klare å holde rett fokus. Det er neste kamp, legger Hovden til.

FBK reiser til helgen til Trondheim, hvor de møter Sverresborg og Utleira.

– Vi skal hjem med fire poeng, lover Thea Øby Olsen.