FBK kom, ifølge Olsen, aldri helt inn på tabellsekser Vipers Kristiansand. Vipers tok tidlig ledelsen, og selv om FBK fulgte hakk i hæl kampen igjennom, holdt det aldri til seier.

Stemte ikke

– Vi gjorde noen grep mot slutten som vi lyktes med, men de fikk en forløsende scoring da det gjensto noen få minutter, og dermed kom de i førersetet, sier Olsen, som medgir at han er skuffet over tapet. En seier ville gitt to viktige poeng i kampen om å overleve, og dermed gi laget det FBK-treneren før kampen karakteriserte som «en kvart fot» i eliteserien. Slik skulle det altså ikke gå.

– Det stemte rett og slett ikke helt i dag, det var jevnt dødt over hele linjen. Det fantes ingen kollektiv eksplosjon i laget, sier Olsen, som ikke har noen god forklaring på den manglende gnisten.

– Vel spiller vi jevnt, men det var overhodet ingen god kamp fra vår side. Vi blir feige og forsiktige foran mål. I stedet for å gire om, trekker vi oss, sier han.

At Gjøvik slo Stabæk 27–25 var heller ikke gode nyheter for FBK. Overraskende var det også at Njård slo Tertnes.

Uflaks

– Vi var maksimalt uheldige hva gjelder utfallet av et par av de andre oppgjørene. Men som jeg tidligere har sagt, slik tabellen er i år, er det umulig å gamble på hvordan det vil gå. Det vi imidlertid vet, er at onsdagens kamp mot Tertnes vil bli livsviktig. Det blir ekstremt viktig at vi vinner den matchen, konstaterer han.

– Vi ligger rett bak hele veien, og må kjempe for hvert eneste mål. Det gjør vi bra helt til det gjenstår fire minutter. Da rakner det helt, sier femmålsscorer Anette Helene Hansen om gårsdagens tap. Hun håper likevel på fortsatt eliteseriespill.
– Vi har ennå to kamper å gjøre det på, sier hun.