Mange kjenner til ledsagerregelen, som gjør at foreldre kan ta med barn og ungdom på filmer de ikke er gamle nok til å se alene. Da kan for eksempel ungdom ned til 12 år bli med på en film med 15-årsgrense. Denne regelen gjelder imidlertid ikke på filmer med 18-årsgrense, kun på filmer med aldersgrense 15 år eller lavere.

Da «Halloween Kills» hadde premiere fredag, ble det fort klart at mange foreldre ikke var klar over at 18-årsgrensen er absolutt. Flere måtte bytte til en annen film – eller dra skuffet hjem med ungdommene sine. Reglene for 18-årsgrense er strenge, og alle kinoer er pålagt å følge reglene, uten unntak.

Kinoene bestemmer verken reglene eller hvilken aldersgrense en film får, så alt Fredrikstad Kino kan gjøre er å informere så godt man kan, og dét viste det seg å være stort behov for.

«Halloween Kills» vises på Fredrikstad Kino i noen uker fremover, og vises selvfølgelig også i Halloween-helga. Oppfordringen fra kinoen er klar: Ikke kjøp billetter til filmen hvis du er under 18 år, og husk legitimasjon.