Hafslund flytter alle ansatte til Oslo

FLYTTER ALLE: 1. mars er det ikke flere Hafslund-ansatte igjen i Tune Senter på Grålum.

FLYTTER ALLE: 1. mars er det ikke flere Hafslund-ansatte igjen i Tune Senter på Grålum. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rundt 60 arbeidsplasser er gradvis forsvunnet fra Sarpsborg-distriktet, etter at Hafslund kjøpte Fortum Distribution for snart tre år siden.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) 1. mars går flyttelasset for den siste avdelingen som har vært igjen på Grålum.

Informasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett opplyser til Sarpsborg Arbeiderblad at kun en av de 13 ansatte har takket nei til tilbudet om å få Drammensveien i Oslo som ny arbeidsplass. De øvrige velger da en pendlertilværelse.

Da alle formaliteter i forbindelse med handelen i 2014 var i orden, overtok Hafslund-konsernet flesteparten av de 77 ansatte i Fortum Distribution. Rundt 15 ansatte ble overført til søsterselskapet, Fortum Markets. Dette er personer som tidligere jobbet på kundesiden.

Flytting i flere runder

I første runde var det i underkant av 40 ansatte som ble overflyttet til Oslo.

Hafslund Nett valgte å beholde en liten avdeling med 13 ansatte på Grålum. To år senere har også disse medarbeiderne fått beskjed om ny arbeidsplass fra 1. mars. 12 personer velger å bli med på flyttelasset.

– Avdelingen i Sarpsborg har bestått av personer som er knyttet til nettservice. Dette er blant annet ingeniører som jobber med nettplanlegging, sier Morten Schau videre.

Hafslund Nett holder til i Tune Senter. Den avtalen blir avviklet og kontorene frigjort til andre leietakere.

Solgte til Hafslund

Våren 2014 kjøpte Hafslund-konsernet med Oslo kommune som hovedaksjonær den norske nettvirksomheten til det finske energiselskapet Fortum for 1,3 milliarder kroner. Noen måneder senere var alle formaliteter i orden.

Hafslund Nett Øst ble det nye navnet på Fortum Distribution med 100.000 nettkunder. Men det selskapet fikk en heller kort levetid. Den nye eieren besluttet raskt å fusjonere det tidligere Fortum-foretaket med Hafslund Nett.

Fortum Distribution hadde sitt hovedkontor. Ved salget hadde selskapet 77 ansatte. Nå er rundt 60 av disse arbeidsplassene borte fra Sarpsborg-distriktet.

Hafslund Nett

100.000 østfoldinger fikk Hafslund som nettleverandør da finske Fortum solgte sitt nettselskap i 2014.

Hafslund Nett, som har Oslo kommune som hovedaksjonær, er landets største nettselskap med nesten 600.000 kunder.

Flesteparten av de nærmere 70 ansatte har fått tilbud om å bli overflyttet til nytt arbeidssted i Oslo.

Artikkeltags