Gå til sidens hovedinnhold

Hadia Tajik: Lebesby og Lubiana antyder at jeg ikke snakket sant, men burde selv sjekket bedre

Artikkelen er over 2 år gammel

Hadia Tajik til Lebesby og Lubiana: – Jeg tror lokalbefolkningen kan være interessert å høre mer om private skoler som tapper den offentlige skolen, og mindre om deres feilaktige antydninger om at jeg ikke har snakket sant.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Viser til innlegg i Fredriksstad Blad av Per Lebesby og Lino Lubiana, begge fra KrF (19.02). Der går innleggsskriverne langt i å hevde at jeg ikke har snakket sant i et innlegg jeg holdt for Fredrikstad Arbeiderparti sitt årsmøte i forrige uke. De hevder at jeg har sagt at det er opprettet en privat skole i Bjørheimsbygd. Det har jeg aldri sagt. Jeg har snakket om Tau og Jørpeland.

Det kunne de enkelt fått oppklart om de var interessert i innholdet. I stedet ringte de til KrF i hjemkommunen min i Rogaland, Strand kommune. Det må de gjerne gjøre. Men det mer fornuftige ville kanskje vært å ta kontakt med en av de mange som satt i salen på Litteraturhuset den kvelden jeg var på besøk?

Det er en ærlig sak å ønske seg flere private skoler, også i Fredrikstad, også av Kristelig Folkeparti. Men det er Arbeiderpartiet altså uenige med dem i. De er velkomne til å ta den debatten i stedet, om hva det gjør med et lokalsamfunn når man oppretter private skoler som tar skolepenger og tapper den offentlige skolen for økonomiske ressurser ved å også få midler over kommunekassa. Jeg tror lokalbefolkningen kan være interessert å høre mer om dette, og mindre om deres feilaktige antydninger om at jeg ikke har snakket sant.

Nina Solli fra NHO Viken har i tillegg påtatt seg å invitere til besøk på en privat skole (13.02). Hun begrunner det med hun synes jeg burde gjort bedre «research» før jeg kom. Jeg vet ikke om dette er NHOs debattstrategi, men jeg tror de vil ha nytte av å venne seg til at folk kan være uenige med det politiske standpunktet de har inntatt, for private skoler, for økt foreldrebetaling og med de konsekvensene det kan få for økte forskjeller, uten at det er mangel på research eller kunnskap som er årsaken.

Arbeiderpartiet har alltid hatt et klart standpunkt for fellesskolen, og mot den segregeringen private skoler bidrar til. Det er dette vi vil prioritere å bruke folks skattepenger til: Økt velferd til alle, ikke bare til dem som kan betale for det.

Kommentarer til denne saken