Hadde dette skjedd utenfor Stadion hadde alle i FFK gått med fotlenke i dag

Av

Pølsevevet mener det hadde gått ille for FFK-guttene hvis Skeid-kampen hadde blitt dømt etter Norges lover, og ikke fotballens regler. Les også om FFKs SFO-ordning.

DEL

Skråblikk 

Det FFK drev med om lørdagen kan ikke kalles flaks. Det kalles stjeling. De rundstjal på høylys dag, med flere hundre vitner til stede. Hadde dette skjedd utenfor Fredrikstad stadion, hadde samtlige i Fredrikstad Fotballklubb gått med fotlenke i dag, dømt for indirekte og direkte tyveri. Hvis en slik tiltale finnes.

For oss som har sett noen FFK-kamper i løpet av livet, så finnes det så mange eksempler på at det har vært motsatt. Vi har presset og presset, og brent den ene muligheten etter den andre, og så dukker det opp en snik – ofte kalt Robert Stene – som på en eller annen måte får ballen inn i FFK-målet, og dermed tap.

Derfor kan vi alle tenke oss hvordan stemningen var i Skeid-garderoben etter kampen. Man skulle tro at når noen har fått så mange i trynet som oss, så skulle man følt litt sympati med Skeid, men nei, overhodet ikke. Ingen har følt noen medlidenhet med oss når vi har snublet. Forvent ingen medlidenhet tilbake.

Jeg skal innrømme at da vår favoritt-danske Mads Nielsen måtte forlate banen i kampen mot Skeid, så var jeg en smule bekymret. Det skulle vise seg å være ubegrunnet. Vi hadde jo Oscar Kjøge Jansson i bakhånda. At jeg ikke tenkte på han, kan være at jeg er styremedlem i Selbak TIF og der tenker vi lite på folk fra Torp. Det tok en bra slutt på lørdag, i det minste for min del.

17-åringen kom inn i heksegryten, hvis det kan kalles det med 200 tilskuere, og spilte som en 30-åring. Han var bortimot feilfri så lenge han var på banen. Rolig, kald, gjorde det enkelt, ofret seg og gjorde en manns jobb. Med Lopez Borgersen som makker hadde FFK et midtstopperpar på henholdsvis 17 og 20 år.

Når vi tar med at både Zoulakis og Getz, som heller ikke på noen måte er rutinerte gutter, så virket det nesten som om FFK hadde startet med en slags SFO-ordning.

Mens våre unge gutter holdt hodet kaldt, så var det verre med banenes desidert mest rutinerte, Daniel Braaten. Når Skeid presser på slutten, klarer Braaten å skaffe seg sitt gule kort nummer to på en hodeløs takling på Skeids offensive banedel. Slike røde kort er noe fotballtrenere er veldig lite fornøyd med.

Vi må også ta med vår mann i målet, Håvar Jensen. For en kamp han gjør. Har flere redninger fra øverste hylle og er direkte avgjørende for at FFK nå står med full pott etter fire kamper.

Neste kamp er mot Kjelsås på Stadion. Nok et Oslo-lag og etter å ha slått de andre, er det vel like greit å høvle ned disse også. De var også tippet til å være med helt der oppe og det kan vel fremdeles skje, men deres start har på ingen måte stått til forventningene. La oss skape mer trøbbel for dem på lørdag….

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken