Gå til sidens hovedinnhold

Samler unge og eldre til familiedag på Kongsten

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag inviterer Gudeberg Lokalsamfunnsutvalg, i samarbeid med lokale lag og foreninger, til familiedag på Kongsten fort. Her blir det aktiviteter, piknik og historier for både store og små.

Onsdag 23. august blir det full fest på Kongsten fort. Gudeberg lokalsamfunnsutvalg har i samarbeid med 4. Fredrikstad speidergruppe, Kongsten IF, Kongstensvømmerne, Solgård Mat, Glemmen Videregående skole og Østsiden eldresenter leid hele fortet, og åpner for utforskning av absolutt alle kriker og kroker.

– Vi ønsker at familier skal ta med seg barn og besteforeldre for å tilbringe ettermiddagen med oss, og være turist i egen by, sier Magne Solbrække i Gudeberg Lokalsamfunnsutvalg.

Elever og eldre

Han forteller at de lenge har planlagt et arrangement der alle kan følge seg inkludert - unge som eldre.

– I utgangspunktet ville vi samle lokalmiljøet, men så tenkte vi at dette kunne være hyggelig for alle som vil være med, sier han.

– Vi har fått elever fra Glemmen til å hente de eldre på Østsiden Eldresenter, og vi vil ha mat og drikke til salgs. Det er også fullt mulig å ta med seg middagen i en piknikkurv, og nyte den sammen med oss.

Arrangementet er et tilbud til alle, og lokalsamfunnsutvalget oppfordrer folk til å ta med tepper og pledd, godt humør og eventyrlyst.

Historie og leker

I tillegg til pikniken blir det tegnekonkurranser og aktiviteter for de yngste. Trond Svandal vil holde foredrag, og forteller om historien til Kongsten fort. Det skjer i to omganger; nede ved foten av fortet for dem som sliter med å komme seg opp, og på selve fortet. Speidergruppa griller pinnebrød og marshmallows ved gressbakken, mens Kongstensvømmerne skal steke vafler.

På kvelden blir det utekino i amfiet. Solbrække håper arrangementet vil være samlende for lokalsamfunnet.

– Vi ønsker at dette skal bli en felles dag for både store og små. Det er hyggelig å gjøre noe for alle i samfunnet, også sitter det så mye historie i veggene i fortet, så det er perfekt og samles rundt. Det er lærerikt og interessant for folk i alle aldre, avslutter han.

Historisk familiedag på Kongsten Fort

Program oppe på Fortet:

17.00 – Åpning av dagen i Amfiet

17.10 – 18.30 Muligheter for å kjøpe rimelig mat og drikke (4. Fredrikstad Speiderleir ved gressbakken med pinnebrød og marshmallows. Tegnekonkurranse og aktiviteter for barn i alle aldre. Guidet omvisning på Fortet i alle kriker og kroker)

18.30 – Musikk av Martin og Oda

18.45 – Historisk foredrag av Trond Svandal om området rundt Kongsten

19.20 – Musikk av Martin og Oda

19.30 – Utekino i amfiet, levert av Bakgårdsfilm

21.00 – Takk for dagen

Program ved foten av Fortet

(I samarbeid med Østsiden eldresenter)

17.00 – Ankomst og servering

17.30 – Åpning ved Ordfører Jon-Ivar Nygård

17.45 – Musikk av Martin og Oda

18.00 – Historisk foredrag av Trond Svandal

Kommentarer til denne saken