Onsdag 23. august blir det full fest på Kongsten fort. Gudeberg lokalsamfunnsutvalg har i samarbeid med 4. Fredrikstad speidergruppe, Kongsten IF, Kongstensvømmerne, Solgård Mat, Glemmen Videregående skole og Østsiden eldresenter leid hele fortet, og åpner for utforskning av absolutt alle kriker og kroker.

– Vi ønsker at familier skal ta med seg barn og besteforeldre for å tilbringe ettermiddagen med oss, og være turist i egen by, sier Magne Solbrække i Gudeberg Lokalsamfunnsutvalg.

Elever og eldre

Han forteller at de lenge har planlagt et arrangement der alle kan følge seg inkludert - unge som eldre.

– I utgangspunktet ville vi samle lokalmiljøet, men så tenkte vi at dette kunne være hyggelig for alle som vil være med, sier han.

– Vi har fått elever fra Glemmen til å hente de eldre på Østsiden Eldresenter, og vi vil ha mat og drikke til salgs. Det er også fullt mulig å ta med seg middagen i en piknikkurv, og nyte den sammen med oss.

Arrangementet er et tilbud til alle, og lokalsamfunnsutvalget oppfordrer folk til å ta med tepper og pledd, godt humør og eventyrlyst.

Historie og leker

I tillegg til pikniken blir det tegnekonkurranser og aktiviteter for de yngste. Trond Svandal vil holde foredrag, og forteller om historien til Kongsten fort. Det skjer i to omganger; nede ved foten av fortet for dem som sliter med å komme seg opp, og på selve fortet. Speidergruppa griller pinnebrød og marshmallows ved gressbakken, mens Kongstensvømmerne skal steke vafler.

På kvelden blir det utekino i amfiet. Solbrække håper arrangementet vil være samlende for lokalsamfunnet.

– Vi ønsker at dette skal bli en felles dag for både store og små. Det er hyggelig å gjøre noe for alle i samfunnet, også sitter det så mye historie i veggene i fortet, så det er perfekt og samles rundt. Det er lærerikt og interessant for folk i alle aldre, avslutter han.

Historisk familiedag på Kongsten Fort

Program oppe på Fortet:

17.00 – Åpning av dagen i Amfiet

17.10 – 18.30 Muligheter for å kjøpe rimelig mat og drikke (4. Fredrikstad Speiderleir ved gressbakken med pinnebrød og marshmallows. Tegnekonkurranse og aktiviteter for barn i alle aldre. Guidet omvisning på Fortet i alle kriker og kroker)

18.30 – Musikk av Martin og Oda

18.45 – Historisk foredrag av Trond Svandal om området rundt Kongsten

19.20 – Musikk av Martin og Oda

19.30 – Utekino i amfiet, levert av Bakgårdsfilm

21.00 – Takk for dagen

Program ved foten av Fortet

(I samarbeid med Østsiden eldresenter)

17.00 – Ankomst og servering

17.30 – Åpning ved Ordfører Jon-Ivar Nygård

17.45 – Musikk av Martin og Oda

18.00 – Historisk foredrag av Trond Svandal