Gå til sidens hovedinnhold

Grunn til bekymring etter ny stjernesmell

(Lillehammer-Stjernen 6-2) Andrew O'Brien (28) har aspirert til «Snill Gutt-prisen» etter sin retur til Stjernen. Lørdag kveld pådro han seg 2 + 10 miutter etter det dommerne mente var en takling mot hodet.

Kampen i Eidsiva Arena var avgjort da hendelsen skjedde. Det sto 48.48 på klokka og Lillehammer ledet 4–1.

Andrew O'Brien gikk hardt inn i en duell med Lillehammers Martin Ellingsen (22). Sistnevnte virket omtåket etter møtet med den canadiske kraftkaren. Dommerne konkluderte med det var en takling mot hodet og dermed valgte O'Brien selv å gå rett i dusjen.

– Fra spillerboksen fikk jeg ikke med meg den hendelsen. Andrew er en fysisk stor spiller og kan havne i slike situasjoner. Det er naturligvis hans ansvar, men akkurat det bekymrer meg minst nå, sier Stjernen-trener Lasse Fjeldstad etter sesongens andre tap på Lillehammer.

– Vi møter ikke opp

– Skuffet?

– Ja, jeg er skuffet over at vi ikke møter opp. Det siste vi snakket om før vi reiste fra Fredrikstad var at vi ikke kunne gi dem noe fra start. I det første møtet tok de oss på innsatsen og så skjer det igjen. Når innstillingen er så fraværende som den er i denne matchen, ja så er det blytungt, slår Fjeldstad fast overfor Fredriksstad Blad.

I 1. periode ble Stjernen straffet hardt i undertall. Vertene utnyttet sine to første power play. I tillegg scoret de ytterligere et mål, slik at det sto 3–0 etter 20 minutter.

– Vi gir oss selv ikke engang sjansen. Det er altfor mye slurv når vi er på vei fremover med pucken. Det utnytter de og straffer oss deretter. Vi er også for dårlige i egen sone, samt pådrar oss altfor mange unødvendige utvisninger. Det gjør det ekstra vanskelig å slå tilbake.

– To skritt tilbake

I midtperioden prøvde de hvitkledde for dagen å komme tilbake i protokollen. De fikk inn en redusering ved Daniel Leavens. Sammen mann hadde like etter muligheten til å score på nytt, men denne gangen var hjemmelagets keeper med på notene. Isteden økte Lillehammer til 4–1 før den siste pausen. Lillehammer hadde kontroll de siste 20 minuttene. Det endte med 6–2 etter at James Dehaas scoret Stjernens siste trøstemål. Ny kamp på torsdag. Da venter samme motstander i Stjernehallen.

– Hva forventer du å se fra dine spillere da?

– Spiller vi som i dag slår vi igjen lag. Det må en helt annen innstilling til. Dette var to skritt tilbake. Nå er det blytungt, konstaterer Fjeldstad.

For keeper Jørgen Hanneborg ble det ikke et hyggelig møte med gamleklubben. Han fikk riktignok liten hjelp foran seg, men måtte plukke ut seks pucker av nettmaskene.

Kampfakta

Eliteserien ishockey menn lørdag, 17. runde:

Lillehammer – Stjernen 6-2

(3-0, 1-1, 2-1)

200 tilskuere

Mål:

1. periode:

1-0 (8.31) Ben Holmstrom (Stian Nystuen, Brendan Ellis), 2-0 (16.22) Spencer Humphries (Martin Gran, Håkon Stormli), 3-0 (18.47) Stormli (Martin Ellingsen).

2. periode:

3-1 (25.41) Daniel Leavens (Andrew O'Brien), 4-1 (35.28) Joakim Eidsa Arnestad (Nick Dineen).

3. periode:

5-1 (50.01) Gran (Sverre Rønningen, Andreas Martinsen), 5-2 (54.37) James Andrew Dehaas (Andreas Heier, Leavens), 6-2 (55.07) Holmstrom (Martinsen, Gran). Utvisninger: Lillehammer 6 x 2 min., Stjernen 11 x 2 min. og 1 x 10 min.

Skudd: 29-34

(14-9, 8-12, 7-13)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.