Løypa på 3.9 kilometer starter i Trondalen, drar seg opp mot Sprinkelet, før en utfordrende nedstigning med stein, røtter og myr venter løperne frem mot målgang.

I regnværet fredag ettermiddag var det 27 løpere på startstreken - noen med ambisjoner om ny personlig rekord - andre for en sosial trim før helgen.

- Vi startet opp i 2015 med et snitt på syv løpere per fredagstrening. Vi opplevde en jevn økning i 2016, mens vi år har hatt omtrent 15 løpere - det er veldig gøy, forteller én av initiativtakerne, Freddy Norenberg.

Lavterskel

"GIF-joggen" har mange likheter med "storebror" og tradisjonsrike Borredalen rundt. Alderen blant deltakerne spenner seg fra 15 til 60 år - der brorparten kommer fra Gressvik.

- Det er såklart et lokalt preg, men dette er et lavterskeltilbud åpent for alle som ønsker å ta seg en sosial treningsøkt før helgen. En trenger ikke å være medlem av klubben for å slenge seg med, sier Roar Olsen like etter han selv kom i mål.

På sikt håper Olsen og Norenberg at "GIF-joggen" kan bli en tradisjon.

- Vi har allerede etablert en veldig solid kjernegruppe, og med 104 registrerte løpere i år har vi vist at dette absolutt har potensial til å bli en tradisjon her i Trondalen.

- Ekstra god fredagstaco

Thor og Nina Gjerløw har vært faste deltagere siden løpets oppstart og skryter av tilbudet.

- Det er et veldig fint løp med en variert og kupert sti. Men først og fremst er det et glimrende initiativ for både unge og gamle her på Gressvik - og så smaker jo fredagstacoen ekstra godt etter å ha avsluttet uken med økt i marka.

Fornøyd vinner

Eiolf Røed vant fredagens løp da han klokket inn på 17.08. Vinneren selv var greit fornøyd med tiden.

– Jeg er ikke i like god form som for noen år siden, men det er jo alltid morsomt å vinne løp. Jeg har ikke vært med så mange ganger, men må få skryte veldig av intitiavtakerne. Det er veldig morsomt tiltak.

Ettersom løpet bare er i overkant av to år gammelt er også rekordene av moderat karakter. Røed innrømmer at det er en motiverende faktor.

– Mange av de tradisjonsrike løpene har jo "umulige" rekorder, men med litt trening bør det kanskje være mulig å sette en løyperekord i løpet av året.