Svein «Kula» Halvorsen (71) er død: – En bauta i Gresvik IF

En av Fredrikstad-distriktets mest markante fotballpersonligheter, Svein «Kula» Halvorsen er død. Han sovnet stille inn tirsdag etter en tids sykdom.

En av Fredrikstad-distriktets mest markante fotballpersonligheter, Svein «Kula» Halvorsen er død. Han sovnet stille inn tirsdag etter en tids sykdom. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fotballpersonligheten Svein Halvorsen sovnet stille inn tirsdag formiddag. Han ble 71 år gammel.

DEL

– En person som har betydd enormt mye for mange mennesker i Gresvik IF. Han har bekledd absolutt alle roller i klubben. Rett og slett en bauta, sier Morten «Cullis» Johannessen, nær venn av Halvorsen og medlem av GIFs fotballstyre.

Han og Arne Morten «Arnie» Johannessen (fotballeder i Gresvik IF) besøkte Halvorsen på Borge sykehjem så sent som lørdag.

– Svein var en samlende faktor i Trondalen og en person som alltid har vært glad i Gresvik. Han var på alle mulige måter Mr. Gresvik, sier de to.

Dro til sjøs som ung

Halvorsen var født og oppvokst på Gressvik. Han startet å spille fotball på småguttelaget i 1957. Senere var han med på både gutte-, junior- og A-laget samtidig. Etter realskolen fulgte han i sin fars fotspor og dro til sjøs. Der var han i til sammen fem år. Året hvor han var i marinen, tok FFK kontakt og fikk flyttet tjenestested til Horten, hvor Svein ble sjåfør. Dermed kunne han også spille fotball på FFK.

I sine yngre år jobbet han i familiens forretning på Krossnes, før han fra 1974 ble ansatt på lageret på Stabburet.

Keeperkjempe: Svein Halvorsen fikk sjansen i mål i cupfinalen i 1969 da FFK møtte Strømsgodset.

Keeperkjempe: Svein Halvorsen fikk sjansen i mål i cupfinalen i 1969 da FFK møtte Strømsgodset.

Ble kjent over natten

For Svein Halvorsen ble cupfinalen i 1969 helt spesiell. Målvakten var uerfaren og hadde kun spilt to A-kamper for FFK. Ettersom Kjell Arne Bærby ble skadet i semifinalen, ble Halvorsen satt inn som keeper i finalen mot Strømsgodset.

FFK ledet 2-1, men 20 sekunder før slutt utlignet Godset. Også omkampen ble en thriller. Etter en drøy time sto det 3-3, men så måtte Svein plukke to baller til ut av nettet og Strømsgodset ble norgesmester.

– I begge finalekampene var jeg så redd for å ødelegge for de andre på laget, at jeg kastet opp i pausen, sa Halvorsen da FB hadde et stort jubileumsintervju med ham i anledning 70-årsdagen i november i fjor.

Totalt spilte Halvorsen sju eliteseriekamper i 1969–70 og 1975, men ga seg midt i den siste sesongen. Kallenavnet «Kula» fikk han av trener Per Mosgaard.

Halvorsen var også spaltist i Fredriksstad Blad gjennom 13 år – da med ansvar for tippespalten og en egen spalte for engelsk fotball – «Kulas Kick».

Han var også en kjent stemme i Radio Fredrikstads sendinger. 

Halvorsen etterlater seg kona Torhild og to døtre.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags