Et steg nærmere lysløype etter gavepakke

Artikkelen er over 5 år gammel

Gressvik lokalsamfunnsutvalg jubler etter at de er tildelt 300.000 kroner fra Sparebankstiftelsen Dnb. Nå håper de at lysløype-drømmen snart kan realiseres.

DEL

– Det er naturligvis strålende nyheter for oss. Dette tar oss et godt steg videre på veien mot en lysløype her på Gressvik, sier Kjell Simensen i Gressvik lokalsamfunnsutvalg.

Venter på kommunalt ja

Men fortsatt venter de på en endelig godkjenning fra kommunen. Lokalsamfunnsutvalget trenger også mer pengestøtte om prosjektet kan bli en realitet.

– Totalkostnaden på prosjektet vil komme på over en million kroner, så vi trenger fortsatt mer støtte. Men dette er et stort steg på veien. Vi har også et godt håp om at kommunen skal godkjenne lysløypa, sier han.

1,4 kilometer lysløype

Lokalsamfunnsutvalget drømmer om en lysløype mellom idrettsanlegget i Trondalen og Sprinklet på rundt 1,4 kilometer.

– Vi trenger litt bidrag fra befolkning og firmaer i området, sier leder Kari-Anne Bjørnø Karlsen og medlem Kjell Simensen i Gressvik lokalsamfunnsutvalg, som jobber for å få lyssatt en løype på rundt 1,4 kilometer mellom Trondalen og Sprinklet i Gressvikmarka.

Har søkt fondsmidler og tippemidler

Det som er klart nå, er at løypa trolig kommer til å ligge ganske nær en av de blå løypene mellom Trondalen og Sprinklet. Det blir ikke løypa som går over fjellet, slik det først var tenkt, men en annen, mer tilbaketrukket løype.

Fondsmidler og tippemidler er søkt om og lokale foreninger og næringsliv er kontaktet. Og nå lanserer de ideen om å invitere lokalbefolkningen til å sponse prosjektet mot å få sin egen mast i den påtenkte lysløypa, iallfall i form av navnet sitt på en av de rundt 40 mastene som må settes opp.

– Vi har fått inn mange forespørsler fra folk som ønsker å bidra, så håpet nå er at kommunen snart skal gi grønt lys. Vi kan ikke stikke spaden i jorda helt ennå, men det nærmer seg.

SLIK KAN DET BLI: Hvis alt går etter planen, skal lysløypa starte ved Trondalen, gå opp bakken til vanntårnet og følge den røde linjen opp til Sprinklet. Kart: Fredrikstad kommune

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken