Videre til finalen i NRK-programmet Klassequizen

Halvor Linder Henriksen (t.v), Thomas Elton Gundersen og Silje Kristin Bunes fra Gressvik er klare for finale i NRK-programmet Klassequizen.

Halvor Linder Henriksen (t.v), Thomas Elton Gundersen og Silje Kristin Bunes fra Gressvik er klare for finale i NRK-programmet Klassequizen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Gressvik-ungdommene Silje, Thomas og Halvor imponerte og sørget for at Østfold er videre til finalen i Klassequizen på NRK1.

DEL

Etter en intens semifinale lørdag kveld, klarte 10. klassingene Silje Kristin Bunes (16), Thomas Elton Gundersen (15) og Halvor Linder Henriksen (16) fra Gressvik ungdomsskole å sanke nok poeng til å komme seg videre til finalen.

– Det er så gøy! Ekstra morsomt er det nå som vi slipper å gå rundt og holde på hemmeligheten lenger. Nå vet alle vennene våre at vi gikk videre til finalen, forteller Gundersen.

Vanskelige spørsmål

Semifinalerunden bydde på vanskelige spørsmål og emner, og noen bom ble det, men Østfold-laget presterte godt og er klare for finale lørdag 27. mai.

Hva var det vanskeligste spørsmålet?

– Det må være spørsmålet vi fikk i «Tom-kategorien», om lotteriet. Tombola hadde vi aldri hørt om, så der var vi rett og slett helt blanke, sier Henriksen.

Frykter vanskeligere spørsmål

Utover dette, var quiz-representantene fra Østfold godt fornøyd med sin egen innsats, og gleder seg til finalen.

– Det blir veldig spennende. Vi må anta at vanskelighetsgraden øker ytterligere i finalen, men vi kommer til å stille godt forberedt, legger Bunes til.

Hvilket lag ser dere på som deres største konkurrent?

– Oslo er et veldig sterkt lag, så de kommer nok til å bli en tøff motstander, men vi skal gjøre vårt beste for å vinne, avslutter Gundersen.

Les også: Festival er leirskole for voksne

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken