Gå til sidens hovedinnhold

Gressvik-talenter vant First Lego League

Skolelaget The Shooting Stars fra Gressvik ungdomsskole gjorde lørdag inntrykk på dommerne, og vant kjerneverdiprisen i First Lego League.

Innsendt

Tusenvis av unge realfagsspirer har denne høsten lagt ned stor innsats og engasjement i forberedelsene til verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse First Lego League. Lørdag gikk den regionale finalen på Inspiria av stabelen – verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år.

Årets oppdrag

First Scandinavia står bak First Lego League i Skandinavia som støttes av talentutviklingsprogrammet til Equinor, Morgendagens helter. På Grålum kjempet 15 lag om priser innen innovasjon, forskning og teknologi, samt en finalebillett til den skandinaviske finalen i Ålesund den 12. mars 2022.

Årets oppdrag er Cargo Connect, hvor de unge talentene forsker på morgendagens transportløsninger. The shooting Stars skapte stor begeistring hos dommerne til tross for at de ikke kapret finalebilletten.

Gressvik-talentene har lagt ned en iherdig innsats for å finne gode svar på transportutfordringer vi står overfor i fremtiden. De imponerte under lørdagens konkurranse, og presenterte seg for dommere og publikum med bravur.

Imponerte stort

– The Shooting Stars fra Gressvik ungdomsskole og de andre lagene har imponert meg stort under årets regionale finale i Sarpsborg. Mer enn noen gang er det viktig å lytte til barn og unges kloke og kreative ideer, også rundt morgendagens transportløsninger. Med den læringsviljen og engasjementet vi har sett i dag er jeg sikker på at vi er i gode hender i fremtiden, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.

Andre lag som imponerte i Sarpsborg var The brainmasters junior, som ble FIRST LEGO League Champion og går videre til skandinavisk finale. Sammenlagt markerte også lagene Extremium Crew og LEGOGeeks seg med førsteplass i prosjektprisen og robotokonkurransen.

Og prisen som beste veileder gikk til lærer Kari-Anne Bjørnø Rummelhoff fra Gressvik ungdomsskole. Hun ledet de to Gressvik-lagene The shooting Stars og Jentene fra GUS.

PS! Lørdag 13. november ble det arrangert 23 regionale finaler på følgende steder: Hammerfest, Alta, Kirkenes, Tromsø, Finnsnes, Harstad, Lofoten, Salten, Helgeland, Romsdal, Ålesund, Sogn og Fjordane, Sogn, Gjøvik, Bergen, Ullensvang, Oslo, Drammen, Haugalandet, Sarpsborg, Larvik, Stavanger, Agder.

Grunnet økt smitte blant lag i Trondheim er den regionale finalen der utsatt til 22. januar.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.