Gå til sidens hovedinnhold

Gratis munnbind og null bompenger kan redde liv

«Et minstekrav er  at alle i denne gruppen får større trygghet ved at flere faktisk bruker munnbind.»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Folkeaksjonen Nei Til Mer Bompenger krever gratis munnbind, og at bompenger MÅ slås av! Sammen så kan dette redde liv.

Mange av dem som har arbeid som ikke kan utføres fra hjemmekontor kjennetegnes ved at de også har lave lønninger. Det gjelder så vel renholdere, tannhelsesekretærer, hudpleiere, serviceyrker som blant annet frisører, helsefagarbeidere og pensjonister. Det ville være fryktelig urettferdig om disse under pandemien, i tillegg til å ha økt smitterisiko, også skal måtte få disse utgiftene.

Videre handler det om alle som er i risikogruppen. Et minstekrav er at alle i denne gruppen får større trygghet ved at flere faktisk bruker munnbind.

Ett munnbind beskytter ikke den som har det på seg, men bærer beskytter andre de møter mot å bli smittet. Munnbind er nå ett krav som pålegges av Regjeringen og da bør det deles ut gratis til pendlere til og fra Oslo og Viken.

Regjeringen og lokale regioner anbefaler de som har mulighet til å bruke eget kjøretøy til og fra arbeidssted, bør gjøre det. Det skal ikke være nødvendig med ekstra kostnader til munnbind, når Regjeringen legger opp til innstramminger i bevegelsesmønsteret til befolkningen i de mest utsatte steder.

Dette må være et krav til myndighetene i covid-19-bekjempelsen. Så derfor krever vi alle bompengeinnkrevinger stanset så fort som mulig.

Vi vet at ved å bruke eget kjøretøy begrenses smittefaren betraktelig, og dette bør være Regjeringens del av dugnadsånden, som vi innbyggere har blitt oppfordret til siden 13. mars 2020.

Kommentarer til denne saken